Eğitim Yöneticileri EYFOR 8'de Buluşacak

Eğitim Yöneticileri EYFOR 8'de Buluşacak

Eğitim yönetici ve uzmanları, okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimle ilgili her şeyi tartışacaklar. Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği’nin (EYUDER) 19-21 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenleyeceği 8. Uluslararası Eğitim Yöneticileri Forumu

Eğitim yönetici ve uzmanları, okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimle ilgili her şeyi tartışacaklar. Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği’nin (EYUDER) 19-21 Ekim 2017 tarihleri arasında  düzenleyeceği 8. Uluslararası Eğitim Yöneticileri Forumu (EYFOR-8), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (TOBB ETÜ) gerçekleştirilecek. EYUDER Başkanı Dr. Adem Çilek, EYFOR-8’de, sektörün gündeminde bulunan yeni eğitim müfredatından mesleki eğitimin yaygınlaştırılıp geliştirilmesine kadar tüm konuların ele alınacağını belirtti.

EYFOR-8’in her yıl bir üniversiteyle ortaklaşa gerçekleştirildiğini ifade eden Dr. Çilek, bu yılki toplantı için TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin ve TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SPM) Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan’la protokol imzaladıklarını belirtti. Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı’nın (ATAM) düzenleyicileri arasında bulunduğu EYFOR’un bu yıl daha genişletilmiş bir formatta gerçekleştirileceğini; 8 ülkeden 450 bildiri ve 650 kişinin katılmasını beklediklerini vurgulayan Dr. Çilek,  eğitimle ilgili 23 alanda bildiri verilebileceğini anlattı. Dr. Çilek, toplantının sonuç raporlarının kamuoyuyla paylaşılacağını ve ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulacağını söyledi. TOBB ETÜ SPM Direktörü Prof. Dr. Serdar Sayan da mesleki eğitimin kalitesinin iyileştirilmesi ve  iş gücü piyasalarıyla bağının güçlendirilmesine yönelik konuların tartışılacağı, Türkiye’nin ara eleman sıkıntısının masaya yatırılacağı özel oturumlar düzenlenmesini planladıklarını vurguladı.

EYFOR-8’deki bildiri alanları

Forumda ele alınacak bildiri alanları ise şöyle: “Beden eğitimi ve spor eğitimi, Bilgisayar ve öğretim teknolojileri, Din kültürü ve ahlak bilgisi eğitimi, Eğitim programları ve öğretim, Eğitim sosyolojisi, Eğitim yönetimi ve denetimi, Eğitimde ölçme ve değerlendirme, Görsel sanatlar eğitimi, Matematik eğitimi (ilköğretim ve lise), Müzik eğitimi, Öğretmenler için uygulamadan iyi örnekler, Okulöncesi eğitimi, Özel eğitim, Psikolojik danışma ve rehberlik, Sınıf öğretmenliği, Sosyal bilgiler eğitimi, Tarih eğitimi, Teknoloji ve tasarım eğitimi, Türk dili ve edebiyatı eğitimi, Türkçe eğitimi, Yabancı diller eğitimi, Yaratıcı drama eğitimi, Yaşam boyu öğrenme.”

EYFOR-8 ile ilgili bilgilere http://www.eyfor.org/ adresinden ulaşılabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.