Eğitime Hazırlık Ödeneği Ne Zaman ve Kimlere Ödenecek?

Eğitime Hazırlık Ödeneği Ne Zaman ve Kimlere Ödenecek?

Eğitime Hazırlık Ödeneği Ne Zaman ve Kimlere Ödenecek?

Öğretmenler, yeni eğitim öğretim yılının başında verilecek 700 TL eğitime hazırlık ödeneğini 20 Eylül'den itibaren alacak.

 
Yeni eğitim öğretim yılının başında öğretmenlere ödenecek 700 TL eğitime hazırlık ödeneği, 20 Eylül 2012 tarihinden itibaren ödenecek. İlgili mevzuata göre, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup, fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleriyle yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından saptanacak tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda öğretim yılına hazırlık ödeneği ödeniyor.
 
 
 
Geçen yıl 600 TL olan hazırlık ödeneğinin yeni eğitim öğretim yılında 700 TL olarak uygulanacağı Mayıs ayında belirlenmişti. Bu kapsamda, 700 TL öğretim yılına hazırlık ödeneği, eğitim öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup, fiilen öğretmenlik yapanlara 20 Eylül 2012 tarihinden itibaren ödenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.