Ek Ödemede Dinçer devreye girmelidir!

Ek Ödemede Dinçer devreye girmelidir!

Öğretmene Ek Ödemede Dinçer devreye girmelidir!

14 mayısta hükümetin memura yapmış olduğu teklif, başta memurlar olmak üzere pek çok kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

Hükümetin bu gün basına yansıyan ve birileri tarafından "Memura 16 sosyal hak" manşetiyle servis edilen haber incelendiğinde, memurların içinde bulunduğu durum daha net görülecektir.

ÖĞRETMEN EK ÖDEMENİN ADI BİLE YOK

Aylardır meydanlarda ilk söylemlerden olan "Öğretmene ek ödeme" konusunun hükümet tarafından hiç kaale alınmamış olması, eğitim camiasında zaten var olan bir tepkiyi, en yüksek seviyelere çıkartmıştır.

Öğretmenlerin "En düşük maaşı alan memur" sınıfında anılmaya başlanması, kamuoyuna yansıyan "Öğretmene şiddet" uygulamaları eğitim camiasını derinden sarsmıştır.

BAKAN DİNÇER DEVREYE GİRMELİDİR!

Bu durumda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer devreye girmelidir. Sayın Başbakana yakınlığı ile bilinen Bakan Dinçer, öğretmenlerin içinde bulundukları ekonomik zorlukları ilk elden iletmelidir. Bu tür hareket ek ödeme konusunda öğretmenin elini masada güçlendirecek, eğitim camiasının Sayın Dinçer'e bakışını olumlu yönde etkileyecektir.

BUNUN ÖRNEKLERİ YOK DEĞİL

Geçmişte ve günümüzde pek çok bakan, kendi çalışanlarının ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmek adına bu tür girişimlerde bulunmuş, önemli bir kısmı da sonuç almıştır.

Teoman Yalçın / TurkiyeEgitim.Com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum