Ekrem İmamoğlu: Bir an önce yetkimizi bize verin

Ekrem İmamoğlu: Bir an önce yetkimizi bize verin

Ekrem İmamoğlu, YSK'dan mazbata talep etti

Ekrem İmamoğlu, basın açıklaması yaptı.

İmamoğlu açıklamasında, mevcut durum itibariyle YSK'dan mazbatasının hazırlanmasını talep etti.

Ekrem İmamoğlu açıklamasından satır başları:

Türkiye'nin bir yerel seçim yaşadığını seçim sürecinde sık sık söyledik. İstanbul'u yönetmeye talibiz dedik. Ama başka kavramlar sürecin içinde alınmaya çalışıldı. Israrla başka bir boyuta evrilmek istendi. Biz adalet istiyoruz. Biz 16 milyon insanın vicdanının ve bu büyük seçimin karşılığında seçilmiş olan, YSK'nın açıkladığı oylarla beraber seçilmiş olan, Mazbatamızı istiyoruz. YSK'yı göreve davet ediyoruz. Türkiye en güvenilir seçim mevzuatına sahiptir diyenler, bu açıklamayı hükümet adına yapan sayın Recep Tayyip Erdoğan adına açıklama yapan bakanlar sadece 24 Haziran seçimlerinden son verdikleri beyanatları sıralayabilirim. Sonra ne oldu ki bir anda bu seçim Türkiye tarihinin en şaibeli seçimidir demektedirler.

Parti teşkilatı başarısız olabilir, partinin üst düzey yöneticileri birbirlerini suçlayabilirler. Bu tartışmayı bizim üzerimizden yapmaya çalışıyor olabilirler. Hatta İstanbul halkını bu sürece kötü sözlerle dahil etmeye çalışıyor olabilirler. Kendi iç hesaplaşmalarına 16 milyon İstanbulluyu kurban etmesinler. Dünya bu şehrin seçimini takip ediyor. 3-5 kişi sanki elinden oyuncağı alınmış gibi davranarak, Türkiye'nin itibarını zedelemesinler. "

Bir an önce yetkimizi bize verin. Süreç hassastır. Bu sürecin en sağlıklı şekilde bitmesi elzemdir. Devlet Bahçeli ve Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu sürece katkı vermelerini bekliyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.