Erdoğan: Başta Milli Eğitim olmak üzere ciddi ayıklama yapılıyor

Erdoğan: Başta Milli Eğitim olmak üzere ciddi ayıklama yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV-Star TV ortak canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Oğuz Haksever: FETÖ ayıklanmasından sonra terörle mücadelede fark görüyor musunuz? 

Recep Tayyip Erdoğan: Şu anda tabi görüyoruz ama işimiz daha çok. Bunlar 40 yıllık bir çalışmanın neticesini aldılar hala almaya devam ediyorlar. Bizler de bu Bylock olayıyla çok ciddi veri yakaladık. İnlerine adeta giriyoruz. Teknolojik olarak hangi imkanlarla çalışıyorlarsa biz de o imkanlarla saldırıyoruz. Bazıları diyor ki benim telefonum değildi kız kardeşimin de amca çocuğu kullandıydı filan kusura bakmasınlar. Buralarda isabet noktasında bazı şeyler olabilir ama kardeşim sen de telefonunu onlara kaptırma. Vermişsen bu görüşmelerde yapılmışsa yargı bunların incelemesini yapıyor ve kararını veriyor. Bazen ısrarlar oluyor yargı da bunu tekrar masaya yatırıyor. Gerçekten bir hata varsa yargı bunları düzeltecektir. Ortalığı ayağa kaldırmaya da gerek yok.

Oğuz Haksever: Devlette FETÖ ayıklanması ne aşamada? 

Recep Tayyip Erdoğan: Buna bir oran vermem şu anda pek mümkün değil. Ama Silahlı kuvvetlere ciddi bir ayıklama yapıldı, yapılıyor. Emniyet teşkilatımız da öyle. Devletin tüm kurumlarında ki başta milli eğitim olmak üzere elimizdeki sayısal verilere baktığımız zaman 100 bine yakın bir ihraç söz konusu. Bunlara tabi itirazlar olabiliyor. Bu itirazları dahi biz inceleme konumundayız. Ellerinde sağlam verileri varsa gereği yine yapılsın diyoruz. Ama asla ihraç ettiniz bundan da gam duymayın çünkü bedel ödedik. Bu milleti böldüler. Biz bu milletin bölünmesine rıza gösteremeyiz. Şu coğrafyada bizim en büyük gücümüz birliğimizdir, beraberliğimizdir. Mesela son bir iade oldu 400 küsur kişi iade edildi görevlerine. 

NTV

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.