Erken seçim öncesi yeni KHK geliyor!

Erken seçim öncesi yeni KHK geliyor!

Erken seçim öncesi KHK: Ankara'da revizyon rüzgarları esiyor

Erken seçim öncesi KHK: Ankara'da revizyon rüzgarları esiyor

Başkent kulislerine göre, Ankara'da revizyon rüzgarları esiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum düzenlemeleri çerçevesinde yapılan çalışmaların detaylarına ulaşıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu gündeme gelen bakanlık sayısının 21'den 14'e düşürülmesi, bakanlıkların lağvedilmesi sürecinin detayları da ortaya çıkmaya başladı.

2-3 alternatifli şekilde hazırlanan idari çalışmalar için özel bir ekip mesaiye başladı. Ekibin hangi kurumlardan oluştuğuna dair net bir bilgi bulunmuyor. Hükümete yakın kaynaklar, ekibin ''Başbakanlık Müsteşarlığı''ndan olduğunu ifade etse de bu bilgi de henüz teyit edilmiş değil.

İdari ve hukuki düzenlemeleri kapsayan çalışma, personeli de içeriyor. Başta Başbakanlık personeli olmak üzere diğer lağvedilen bakanlıklardaki personelin durumu henüz belli değil. Ancak kulislerde konunuşulanlara göre personel ya komple Cumhurbaşkanlığına geçecek ya da Devlet Personel Başkanlığına gönderilip oradan diğer bakanlıklara dağıtılacak.

ERKEN SEÇİMDEN ÖNCE TAMAMLANMASI GEREKİYOR

Kulislerdeki iddalara göre; önce hukuki sonra idari en son da personele ilişkin düzenlemeler yapılacak. Tüm bu çalışmaların erken seçimden önce tamamlanması gerekiyor. Hukuki düzenlemelerin sağlanabilmesi için Hükümetin Meclis'ten yetki alacağı da iddia edilmişti. Alınacak yetki sonrasında tüm bu düzenlemeler için erken seçimden önce KHK çıkarılması bekleniyor.

Kaynak : Milli Gazete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.