Etik ihlaline ÜAK bakacak

Etik ihlaline ÜAK bakacak

YÖK, etik ihlallerine bakma yetkisini ÜAK'a devretti

06.10.2016 Perşembe günü resmi gazetede Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanmıştır.

Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre Bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılık bundan sonra Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) marifetiyle yürütülecektir.

Bilindiği üzere Doçent adaylarının etik ihlallerine ilişkin iddiaların değerlendirme işlemleri bugüne kadar YÖK bünyesinde yapılmaktaydı. Doçentlik Sınav Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bu işlemler artık Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından yürütülecektir.

ÜAK, bilimsel araştırma ve yayın etiğine aykırılık iddiası hakkında gerekli işlemlerin yapılması için durumu belgeleriyle birlikte ilgili bilimsel araştırma ve yayın etiği komisyonuna gönderecektir.

Bilimsel araştırma ile yayın etiğine aykırılık iddialarını incelemek ve sonuçlandırmak amacıyla ÜAK bünyesinde, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Spor Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Güzel Sanatlar alanlarından olmak üzere üç adet Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Komisyonu kurulacaktır. Bu komisyonların kuruluşu, çalışma usul ile esasları ÜAK tarafından belirlenecektir.

Bilindiği üzere "Yeni YÖK" olarak daha önceden de bütünleme sınavlarının yapılması, yaz öğretiminin açılması, pedagojik formasyon eğitimi kontenjanlarının belirlenmesi, ikinci öğretim ders saatlerinin belirlenmesi gibi bazı kararları üniversitelere bırakmıştık. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.