Ev, okul ve parkların etrafında 'baz'a yasak

Ev, okul ve parkların etrafında 'baz'a yasak

Tüketici Hakları Derneği (THD) ile Çevre Mühendisleri Odası'nın açmış olduğu dava sonucu, Danıştay 13. Dairesi tarafından verilen kararda, insanların ikamet ettiği yaşam alanlarına, eğitim kurumları ve çocuk parklarının çevresine baz istasyonları ile tele

MİTHAT YURDAKUL

 

Kararla, bu alanlar çevresine yapılan baz istasyonlarının Kaçak hale geldiği belirtilirken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından söz konusu baz istasyonları ile televizyon ve radyo vericilerini kuran firmalara verilen güvenlik sertifikaları da Danıştay 13. Dairesi'nce geçersiz kılındı.

 

Sertifika geçersiz

21 Nisan 2011 tarihli Resmi gazete'de yayımlanan "Elektronik Haberleşme Cihazlarından Kaynaklanan Elektromanyetik Alan Şiddetinin Uluslararası Standartlara Göre Maruziyet Limit Değerlerinin Belirlenmesi, Kontrolü ve Denetimi Hakkında Yönetmelik"in iptali için Tüketici Hakları Derneği ile Çevre Mühendisleri Odası 2011 tarihinde dava açılmıştı. Açılan davada, Danıştay 13. Dairesi tarafından söz konusu yönetmeliğin, 4. maddesinin 1.fıkrasının (n) bendi, 6. maddesinin 2. fıkrası, 16. maddesinin tamamı ve geçici 1. maddesi ile birlikte 8. maddesinin 6. fıkrası ve 9. maddesinin 2. fıkrası iptal edildi.

THD'den alınan bilgiye göre kararla, insanların ikamet ettiği yaşam alanlarına, eğitim kurumları ve çocuk parklarının çevresine baz istasyonları ile televizyon ve radyo vericilerinin montajı yapılamayacağı belirtildi. Danıştay Türkiye'de uygulanan elektromanyetik alan şiddeti limit değerlerini de iptal etmiş oldu. Kararla, BTK tarafından söz konusu baz istasyonları ile televizyon ve radyo vericilerini kuran firmalara verilen güvenlik sertifikaları da Danıştay 13. Dairesi'nce geçersiz kılınmış oldu.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.