Gazi Üniversitesi'nde Hain Terör Saldırısına Protesto

Gazi Üniversitesi'nde Hain Terör Saldırısına Protesto

Teröre tepki için yapılan basın açıklamasında şehitlerimiz anısına bir dakika saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve rektörlük önünde dev Türk bayrağı açıldı.

İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan hain terör saldırısı Gazi Üniversitesi’nde protesto edildi. Gazi Üniversitesi Rektörlüğü önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Ankara 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Çömez, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı İzzet Fakılı, Ankara 5 Nolu Şube Başkanı Sevgi Yalav, Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Aytaç Çoşan, Ankara 7 Nolu Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tayfun Fındık ve şubelerimizin yönetim kurulu üyeleri, Gazi Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.  

Teröre tepki için yapılan basın açıklamasında şehitlerimiz anısına bir dakika saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve rektörlük önünde dev Türk bayrağı açıldı. 

Bir konuşma yapan Genel Sekreter Musa Akkaş, şunları kaydetti: “Biz Türkiye Kamu-Sen olarak milli duyarlılığı olan bir sivil toplum örgütüyüz. Bu anlamda sivil toplum örgütü olmanın da bir sorumluluğu bir görevi var yalnızca ücret sendikacılığı dışında; Türk milletinin birliği, bütünlüğü ve Türk devletine yönelen tehditler, terör hareketleri de bizi sorumluluğu büyük olan Türkiye Kamu -Sen olarak ilgilendiriyor.

Tabi içimiz kan ağlıyor, yüreğimiz dağlanıyor, İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen 44 kişinin, çoğunluğu polis olan sivil vatandaşlarımıza yönelik bu saldırı da gerçekten yüreğimizi dağladı. Artık biz bu ülkede terörün son bulmasını arzu ediyoruz. Bunun için de gün artık birlik olma günü, siyasi düşüncelerimizi, görüşlerimizi bir tarafa bırakmak suretiyle Türk milletinin birliğine, Türk devletinin ortadan kaldırılmasına yönelen tehditlere karşı millet olarak yumruk olmak zorundayız.

Silah, sivil halka yöneltiliyor, trenler, otomobiller uzaktan kumandalı mayınlarla havaya uçurulmak isteniyorsa çarşıya, pazara, intihar saldırıları düzenlenerek bombalar patlatılıyorsa, terörün vicdanı, merhameti, dini yok demektir. Vatan hainleri yine işbaşındalar. Eli kanlı terör örgütü PKK dış güçlerinde kışkırtmasıyla hain emellerini gerçekleştirmek için çaba sarf ediyorlar.

Son zamanlarda Türk milletinin dirliğine, devletimizin bekasına, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik cüretkâr tehditler doruk noktaya ulaşmıştır. İhanet kokan eylemler artık canımızı acıtmaya başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan herkes tek bayrak olan ay yıldızlı bayrağın altında yaşamak ve ona hizmet etmek zorundadır.

Türk milleti, Anadolu’yu vatan yaparken ve bu coğrafyada yüzyıllardır var olma mücadelesi verirken bunun bedelini de canıyla ödemiştir. Türk milletinin namus ve şerefini koruma uğruna Türk’ü, Kürt’ü birlikte bu ülkeyi vatan yapmıştır. 18 Mart 1915 tarihinde Diyarbakırlısı, Siirtlisi, Sivaslısı, Adanalısı, Kütahyalısı, Kayserilisi, Edirnelisi birlikte bu ülke topraklarını korudular. 18 Mart 1915 hep aynı cevherin damarlarının şehadet şerbetini içtiği günün adıdır. Çanakkale’de bulunan mezar taşları buna şahitlik yapmaktadır. Bu ülkeyi yine bu ülkede yaşayanlarla birlikte korumaya devam edeceğiz. Bizler mucizeler yaratan bir ecdadın torunlarıyız. İçerde ve dışarıda bulunan hainler Çanakkale’yi dikkate alsınlar. Çanakkale bir abide gibi tarihin şanlı sayfalarında parlamaktadır. Hainler er veya geç akıttıkları kanda boğulacak, yaptıklarının cezasını çekeceklerdir. 

Artık bu gidişe mutlaka “DUR” demenin zamanı gelmiştir. Hain, kalleş, teröre karşı toplumsal bir tavır, millî bir duruş göstermenin zamanı geldi de geçmektedir. Türk milleti T.C. Devleti’nin kurucusu Atatürk’ün mirasının bekçisidir. Bağımsızlığı, bütünlüğü ve dirliği için yaşar. Toplumun tüm kesimleri başta iktidar olmak üzere bir araya gelerek teröre karşı acil tedbirler almalıdır. Artık Türk milleti, yöneticilerin “Terörün bu son çırpınışlarıdır.” Sözlerini duymak istemiyoruz. Terörün yok edilmesi, hainlerin hak ettikleri cezaya çarptırılması için her girişimi, her tedbiri Türkiye Kamu Sen olarak destekliyoruz. Terör artık bitmeli, anneler ağlamamalı, çocuklar yetim kalmamalıdır.

Vatan topraklarından beslenmesine karşın “vatan” kavramına yabancılaşan nankörlerin, ihanetleri bedelsiz kalmamalıdır. Ülkemizi kemirmeye çalışan farelere, şehitlerimizin kanını içmeye yeltenen vampirlere göz yumulmamalı; toprağımıza, bayrağımıza uzanan eller mutlaka kırılmalıdır. Türkiye’yi sokakta bulmadık! Başka bir Türkiye yok! En az bu ülkenin düşmanları ve ihanet içerisinde olanlar kadar cesur, kararlı ve azimli olmak zorundayız.

Yüce Türk Milletinin sabrını zorlayan hain saldırılar karşısında gün birlik olma günüdür.                  

Unutulmasın ki  Türk milleti bölünemez, parçalanamaz, yok edilemez. Milletimizin içine nifak tohumları ekmeye çalışanlar ve Türk milletini kamplara bölmek isteyenler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Akıttıkları kanda bir gün boğulacaklardır.

Dua ediyoruz; Mehmedime, polisime kurşun sıkanın, sıktıranın, cesaret vererek kalkışanın, şol gökleri kaldıran, donatarak dolduran, “ol” deyince olduranın doksan dokuz adı ile belalarını vermek için Türkü memur kılsın. Ve yine dua ediyoruz. Ya Rab, her şeye kadirsin, her şeye gücün yeter. Hain saldırılar ile yüreğimizi dağlayan bölücüleri ve destekçilerini kahhar sıfatınla kahret. Büyük Milletimize sabır, dayanma gücü ve izan nasip eyle.  Türk devletinin yaşaması, milletimizin birliği, dirliği, bütünlüğü için mücadele verirken hain ellerce şehit edilen tüm güvenlik güçlerimize, kınalı kuzularımıza, askerlerimize, sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”      

Türk Eğitim-Sen 7 No’lu Şube Başkanı Tayfun Fındık da, “Biz, ülkemiz yurt içi ve yurt dışı kaynaklı terör saldırılarına karşı, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadele veriyor. Zira ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir  oyun oynanıyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi korumak için teröre karşı tek ses, tek yürek olmalıyız. Ne mutlu ki Türk milleti kendisine diz çöktürmek, vatanı teslim almak isteyen güruha karşı tarihe örnek olacak bir birliktelik içerisindedir. Bizler, Atatürk’ün ‘Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener’ sözünü kendimize şiar deninmiş insanlarız. Bu birlik ruhuyla terörün ve teröristin geleceğimizi karartmasına izin vermeyeceğiz. Türk yurdunun birliğine göz dikmiş başta PKK, PYD, DAEŞ, FETÖ olmak üzere her türlü terörü, terör destekçilerini ve terörden medet umanları lanetliyoruz” dedi. 

Basın açıklamasının ardından, ‘Hepimiz askeriz, PKK’ya yeteriz’, ‘Polise uzanan eller kırılsın’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.