Gazze'de bulaşıcı hastalık alarmı: 1 milyon vaka tespit edildi

Gazze'de bulaşıcı hastalık alarmı: 1 milyon vaka tespit edildi

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde yaşanan acil bir sağlık krizine dikkat çekerek, bölgede yaklaşık 1 milyon bulaşıcı hastalık vakası tespit edildiğini duyurdu. İsrail'in 150 gündür devam eden saldırıları, insani ve sağlık felaketinin derinleşmes

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde yaşanan acil bir sağlık krizine dikkat çekerek, bölgede yaklaşık 1 milyon bulaşıcı hastalık vakası tespit edildiğini duyurdu. İsrail'in 150 gündür devam eden saldırıları, insani ve sağlık felaketinin derinleşmesine yol açıyor.

Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının neden olduğu şiddet ve abluka altında yaşanan bulaşıcı hastalıkların sayısının endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti. Yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı bölgede, bir milyon bulaşıcı hastalık vakası tespit edildiğini ve tedavi için gerekli olan tıbbi imkanların yetersiz olduğunu dile getirdi.

Özellikle Gazze'nin kuzeyindeki durumun daha da kötü olduğuna dikkat çeken Kudra, İsrail güçlerinin hastaneleri ve sağlık merkezlerini hedef aldığını ve sağlık personeline saldırdığını ifade etti. Kudra, Birleşmiş Milletler'e seslenerek Gazze halkının kurtarılması için acil bir müdahalede bulunma çağrısı yaptı.

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 30 bin 534 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve 71 bin 920 kişinin yaralandığı bilgisi de paylaşıldı. Binlerce kişinin enkaz altında kaldığı ve sivil altyapının da hedef alındığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.