Genç-Memur-Sen 270 kişilik acil yardım ekibi kurdu!

Genç-Memur-Sen 270 kişilik acil yardım ekibi kurdu!

Genç-Memur-Sen 270 kişilik acil yardım ekibi kurdu Memur-Sen Acil Arama ve Kurtarma Ekibi Akreditasyon Töreni Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programda Genç-Memur-Sen tarafından 9 ilde ve 270 kişilik olarak kurulan acil yardım ekibinin AFAD akreditasyonu tören ile gerçekleştirildi.

* Genç-Memur-Sen tarafından 9 ilde ve 270 kişi ile oluşturulan acil yardım ekibinin AFAD akreditasyonu Memur-Sen Genel Merkezinde gerçekleştirilen program ile gerçekleştirildi. 9 ilde bulunan acil yardım ekipleri bulundukları illerde ve ülke genelinde yaşanabilecek tüm acil yardım durumlarına karşı hazırlıklı olacak.

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen “Memur-Sen Acil Arama ve Kurtarma Ekibi Akreditasyon Töreni”nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Genç-Memur-Sen Başkanı Mustafa Başkara, afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizerek, “İçinde bulunduğumuz yüzyılda bilhassa küresel ısınmanın da etkisiyle Türkiye’de ve dünyada Afet sayıları ve türlerinde ciddi bir artış yaşanmaktadır. İnsanın her an karşı karşıya kalabileceği gerçeklikler olarak afetlere karşı tedbirli olmak ve imkanları hazır tutmak oldukça önemlidir. Bu yüzden bizde Genç-Memur-Sen olarak Türkiye’nin en genç acil yardım ekibini kurduk” dedi.

KISA SÜREDE 270 KİŞİLİK BİR EKİP OLUŞTURULDU
* Günümüz dünyasında afetlerin her geçen gün daha da arttığını ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Afetler, felaketler artık daha fazla zayiat veriyor, daha fazla can alıyor. Bunlara ve daha kötüsüne hazırlıklı olmak zorundayız. Memur-Sen olarak ülkemizde sık sık karşılaştığımız afetlerde profesyonel ekiplerle yer almak için İçişleri Bakanlığı ve AFAD ile protokol imzaladık ve ilk adımı atmış olduk. Afet esnasında ve afet sonrasında süratle müdahalede bulunabilecek; sağlık, beslenme, psikososyal destek, barınma, arama-kurtarma gibi alanlarda hizmet verecek eğitimli, profesyonel ve gönüllü ekipler oluşturmak için yola koyulduk. Genç-Memur-Sen yönetimimiz kısa sürede Ankara, Samsun, Manisa, Kahramanmaraş, Van, İstanbul, Malatya, Afyonkarahisar ve Bursa’dan oluşan 10 bölgede toplam 270 kişilik bir arama kurtarma ekibi oluşturdu” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.