Genel Başkan Koncuk: Çok Şey Mi İstiyoruz!

Genel Başkan Koncuk: Çok Şey Mi İstiyoruz!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Darbeye karşı birleşen Aziz Milletimiz her türlü haksızlığa karşı duracak iradeye de sahip olduğunu göstermiştir" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Darbeye karşı birleşen Aziz Milletimiz her türlü haksızlığa karşı duracak iradeye de sahip olduğunu göstermiştir" diyerek, "Biz artık, bu ülkede yaşayan herkesin huzur içinde yaşamasını ve bir vatandaş olarak hak ettiği kıymeti görmesini istiyoruz.Çok şey mi istiyoruz?" dedi.
 
Sosyal medya hesabından yaşanan olayları değerlendiren Genel Başkanımız İsmail Koncuk;
 

"Bizim nesil darbelerden çok çekti.Aile düzeni alt üst olan, gördüğü işkencelerden, zihni ve bedeni sağlığını kaybeden, geleceği yok edilen nice dostlarımız vardı.Bunlar darbe dönemlerinin gerçek kahramanlarıydı esasen.12 Eylül darbesinde tutuklandığında, korkutmak için, ayağına yakın ateş eden komutana, oraya değil, buraya sıkacaksın diye göğsünü işaret eden yiğitleri biliriz.
 
Bu sebeplerle bizim nesil, darbe sözünü dahi hoş karşılamaz, tahammül dahi edemez ve en kötü demokrasinin dahi darbe anlayışından daha evla olduğunu bilir.Darbeci anlayışın, kimseyi ayırmadan aynı torbaya koyacak kadar ufuksuz, embesil bir zihniyete sahip olduğunu bizzat yaşayarak görmüştür ve bu anlayıştan hareketle, hangi şartlarda yaşıyor olursa olsun, darbeyi asla bir kurtuluş olarak görmez.

Darbe, bize çok uzaktır, birileri darbelerin ürünü olabilir ama bizim darbeye karşı çok net ve samimi bir bakış açımız vardır.
 
Darbeye karşıyız, içinde bulunduğumuz, adeta bize dayatılan her türlü olumsuz şartlara rağmen karşıyız.Darbeye, darbeciye bel bağlamayacak kadar asalet sahibiyiz, Allah'a şükür, ancak, bu anlayışımız, ülkede yaşanan aleni ayrımcılığı, hukuka güvenimizin azaldığı, bizim gibi, vatansever özelliği herkesçe bilinen ve kabul edilen insanların dışlandığı, siyasi iktidarın tüm imkanlarını kendi yandaşlarını palazlandırmak için açıkça seferber ettiği, insan hakkı ihlallerinin zirve yaptığı gerçeğini de ortadan kaldırmaz.
 
Dün TBMM'de, bütün siyasi partilerimizin gerek kürsüden, gerekse darbeye karşı ortak açıklamalarını dinleyici locasında büyük bir zevkle izledim.Darbeye karşı, antidemokratik bir anlayışa karşı, bir ve beraber olan TBMM ve siyasi partilerimiz ve bilhassa siyasi iktidar, bu birlik ve beraberlik anlayışını her alanda sergileyemez mi?İstenmesi halinde bu mümkündür ve yapılmalıdır.Yapılmazsa, bu ülkeye huzur gelmesi asla mümkün değildir.
 
Darbeye karşı birleşen Aziz Milletimiz her türlü haksızlığa karşı duracak iradeye de sahip olduğunu göstermiştir.TBMM'den çıkarken, ellerinde sadece Türk Bayrakları olan ama çeşitli siyasi partilerin işaretlerini yapan, her türlü vatandaşımızın oluşturduğu insan koridoru arasından geçtim.Bu Aziz Milletin darbeye karşı nasıl bir güç birliği yaptığını gördüm.İşte, bu irade her türlü haksızlığın da karşısında durabilecek bir iradedir.
 
Biz artık, bu ülkede yaşayan herkesin huzur içinde yaşamasını ve bir vatandaş olarak hak ettiği kıymeti görmesini istiyoruz.Çok şey mi istiyoruz?Bu talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz.
 
Dilerim, bu darbe musibeti, azdırmasın, şımartmasın, herkesin bir ders çıkarmasına vesile olsun" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.