Genel Başkan: “YKS’de Tarih Dersi Konusunda Gelişme Bekliyoruz”

Genel Başkan: “YKS’de Tarih Dersi Konusunda Gelişme Bekliyoruz”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, üniversiteye giriş sistemi ile ilgili kamuoyuna bir çağrıda bulunmuş, “YÖK’ün  neleri düzeltmesini istersiniz?” diye sormuştu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, üniversiteye giriş sistemi ile ilgili kamuoyuna bir çağrıda bulunmuş, “YÖK’ün  neleri düzeltmesini istersiniz?” diye sormuştu. Genel Başkan İsmail Koncuk’a konu ilgili yüzlerce talep ulaştı. Bunun ardından Genel Başkanımız YÖK Başkanı Sayın Yekta Saraç ile  üniversiteye giriş sistemi konusunda kendisine ulaşan talepleri görüştü. Koncuk, yaptığı açıklamada, “Sayın Yekta Saraç'ın sınavda tarih dersinin etkisinin artması konusunda olumlu bakış açısından büyük memnuniyet duydum. Sayın YÖK Başkanının tarih dersine olumlu bakış açısının, üniversite giriş sınavına yansıyacağı kanaati edindim” dedi.

Genel Başkan ayrıca, tarih sorularının YKS’de eşit ağırlık alanını seçenlere de   sorulmasının problemi çözeceğini kaydetti. Koncuk, “ YÖK'ün resmî açıklamasıyla inşallah sıkıntı biter.” dedi.

Genel Başkanımız yaptığı açıklamada şu ifade yer verdi: “YÖK Başkanımız Sn. Yekta Saraç ile üniversite giriş sistemi konusundaki taleplerinizi görüştüm, yakın ilgi ve alakası için teşekkür ediyorum. YÖK Başkanına bir çok konuyu ve bilhassa Tarih öğretmenlerinin tarih dersinin üniversite programlarında etkisinin artması taleplerini ilettim. Sayın Yekta Saraç'ın sınavda tarih dersinin etkisinin artması konusunda olumlu bakış açısından büyük memnuniyet duydum. Sayın YÖK Başkanının tarih dersine olumlu bakış açısının, üniversite giriş sınavına yansıyacağı kanaati edindim. Gelişmeyi takip edeceğiz.Tarih sorularının YKS'de eşit ağırlık alanını seçenlere de sorulması problemi çözecektir.YÖK'ün resmî açıklamasıyla inşallah sıkıntı biter.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.