GENEL MERKEZ YÖNETİMİ KASTAMONU’DA

GENEL MERKEZ YÖNETİMİ KASTAMONU’DA

GENEL MERKEZ YÖNETİMİ KASTAMONU’DA

Türk Eğitim-Sen Kastamonu Şubesi tarafından Kastamonu Üniversitesi çalışanları istişare ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri M. Yaşar Şahindoğan, Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir katıldı.

Öğretmenevi’nde yapılan toplantıya çok sayıda üniversite çalışanı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Nedim Afacan, sendikalar çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ayrıca üniversite temsilcisi Doç. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz ‘hoş geldiniz’ konuşması yaptı.

Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir de yaptığı konuşmada, Genel Merkezin yaptığı çalışmalar ve sekreterya çalışmaları hakkında bilgi verdi. Üniversite senatolarının sustuğunu kaydeden Özdemir, bilim ve fikir yuvası olan bu kurumların milli ve manevi konularda daha hassas olması gerektiğini söyledi.

Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri M. Yaşar Şahindoğan ise, üniversitelerin aykırı fikirlerin hoşgörü ile karşılandığı, demokrasinin benimsendiği kurumlar olduğunu, ancak bugün üniversitelerin sustuğunu, rektörlerin yetkilerini keyfi kullandıklarını ve sendikalaşmanın önünde bir engel olduklarını kaydetti. Şahindoğan, üniversite çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.