'Gülen emir versin, Cumhurbaşkanını vururum'

'Gülen emir versin, Cumhurbaşkanını vururum'

Eski polis memuru Demir'in, darbe girişimi gecesi sevinç gösterisinde bulunduğu, "Fetullah Gülen emir versin, Cumhurbaşkanını vururum" dediği ve darbe girişimini destekleyici söylemlerde bulunduğu iddiasıyla "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalan

Bartın'da, eski polis memuru Demir'in, darbe girişimi gecesi sevinç gösterisinde bulunduğu, "Fetullah Gülen emir versin, Cumhurbaşkanını vururum" dediği ve darbe girişimini destekleyici söylemlerde bulunduğu iddiasıyla "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılması istendi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin eski polisin yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen polis memuru Murat Demir, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, avukatı da hazır bulundu.

Tanıkların dinlendiği duruşmada, cumhuriyet savcısı mütalaasında, Demir'in 17-25 Aralık sürecinden sonra da ev sohbetlerine devam ettiğini, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sevinç gösterisinde bulunduğunu, "Fetullah Gülen emir versin, Cumhurbaşkanını vururum" dediğini ve darbe girişimini destekleyici söylemlerde bulunduğunu belirterek, sanığın silahlı terör örgütü üyeliği suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Demir, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, "Ben yine bir tanık ifadesinde 'talimat gelse vali beyi vururum' demişim. Böyle bir şey söylediysem Allah beni kahretsin. Devletime bin canım feda olsun. 17 aydır tutukluyum, mağdurum." dedi.

Sanık avukatının, mütalaaya karşı savunma için ek süre talep etmesi üzerine duruşmayı 5 Aralık'a erteleyen mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- İddianameden

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık eski polis memuru Murat Demir hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.