Hamza Aydoğdu'dan Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat Açıklaması

Hamza Aydoğdu'dan Sözleşmeli Öğretmenlik ve Mülakat Açıklaması

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü görevini 2013 yılından bu yana yürüten Hamza Aydoğdu, facebook üzerindeki sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü görevini 2013 yılından bu yana yürüten Hamza Aydoğdu, facebook üzerindeki sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Ancak Aydoğdu, Bakan veya Müsteşar'ın beyin söylediklerinden farklı bir şey ifade edemedi.

İşte Aydoğdu'nun açıklamaları:

Değerli Arkadaşlar,
1- kadro konusunda şunu söyleyebiliriz; kadrolar dağıtılırken Devlet Personel Başkanlığı, Başbakanlık ve Bakanlar Kurulu kararıyla kadrolar kamu kurum kuruluşlarına dağıtılıyor. Bu yılın kadro sayısı yeni onaylandığı için bu kadroların hangi bakanlıklara ne kadar tahsis edileceğine daha karar verilmedi. Bu karar verildikten sonra Sayın Bakanımız Maliye Bakanıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıyla ve nihai olarak Sayın Başbakanımızla yapacağı toplantılar sonucunda sayı belli olacaktır. O zaman atamanın yapılıp yapılmayacağına karar verilecektir. Bunun dışında birşey söylemem mümkün değildir. Anlayışınıza sığınıyorum. Zaten bu karar verildikten sonra kamuoyu ile paylaşılacak ve sizler de duymuş olacaksınız...

2- Sözleşmeli Öğretmenlikte kural şudur; önce bir yere pozisyon aktarırsınız, bu Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının onayıyla olur. Farklı illerde olan öğretmenlerin eş durumundan bir araya gelmesi için, pozisyon aktarımının yapılması gerekiyor. Bununla ilgili olarak gelen talepleri ilgili kurumlara iletiyoruz.

3- Mülakat Sistemi; Değerli arkadaşlar, burada unutmamamız gereken önemli bir nokta var, Ülke olarak çok kritik bir süreçten geçiyoruz, bunun için mülakat bu sürecin bir yansıması olarak Kanun Hükmünde Kararname ile getirildi. Eleştirebilirsiniz, yanlışlıkların düzeltilmesi için önerilerde bulunabilirsiniz, tavsiyeleriniz olabilir, bunlar mutlaka dikkate alınacaktır. Lakin halihazirda mevcut bir durumun ortadan kaldırılması söz konusu değildir...

4- Benim şahsi fikrimi burada, kamuya açık bir sosyal medya aracı vasıtasıyla ifade etmem doğru değildir. Ama sizin bu konudaki bütün olumlu eleştirilerinizi, tavsiyelerinizi, görüşlerinizi saygıyla dinler ve üst makamlara arz ederiz.

Bu konuda şunu belirtmek isterim; Milli Eğitim Bakanlığı, kurumlar içerisinde çalışanlarıyla, iletişim kurma açısından en önemli kurumlardan birisidir. Görüşlerinizi ve eleştirilerinizi bir öğretmene yakışır biçimde ifade ettiğiniz sürece biz hep sizin yanınızdayız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum