Hani bu yıl rotasyon yoktu?

Hani bu yıl rotasyon yoktu?

Adana ilinde okul ve kurum yöneticilerine yönelik rotasyon hazırlığı yapılması üzerine Eğitim Yöneticileri Sendikası tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

 

Hani bu yıl rotasyon yoktu?

 

            Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER Mayıs ayının son haftasını okul müdür ve müdür yardımcılarına hitaben yaptığı telekonferansta; “Müdürlerimiz, müdür yardımcılarımız rahat olsunlar, bu yıl rotasyon yapılmayacak” demişti. Ancak sendikamıza gelen bilgilere göre Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilçelere bir yazı göndererek yöneticilere rotasyon yapılması için çalışma başlatılmıştır. Ayrıca yine bazı illerde de bu yönde çalışmaların olduğu dile getirilmektedir.

 

            Biz sendika olarak her zaman isteğe bağlı, adil bir rotasyon olmasını savunduk. Kimse mağdur edilmeden bu işin yapılabileceğini belirttik. Ancak başta Adana ili olmak üzere başlayan bu çalışma yöneticilerimizi yine mağdur edecektir. Çünkü koskoca bir yaz geçmiş, okullar yeni açılmış, 4+4+4 sistemi daha yerleşmemiş, ilkokul-ortaokul ayrımına göre yöneticilerin durumları belirlenmemiş, bir çok öğretmen ve yönetici okul dönüşümlerinden dolayı norm fazlası durumuna düşmüş bir durumda iken rotasyon yapmak işleri daha da karıştıracaktır.

 

            Buradan Sayın Bakanımıza ve  bütün il milli eğitim müdürlüklerine sesleniyoruz. “Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik’in 23. maddesinde zorunlu yer değiştirmelerin ağustos ve eylül ayında yapılacağı belirtilmişse de Sayın Bakanımız tarafından bu yıl için verilmiş bir söz vardır. Ve bu söze uyulmalıdır.”

 

Ayrıca aynı maddenin devamında iller arası yönetici yer değiştirmelerinin de haziran ve temmuz aylarında yapılabileceği belirtilirken 3 yıldır bu yönde bir çalışma yapılmamıştır. Aynı maddenin bir satırını atlayıp, diğer satırını sürekli uygulamak Bakanlığımıza yakışmamaktadır.

 

 

Kamuoyuna  duyurulur.

 

 

EYSEN GENEL MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.