Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Eskişehir, Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın ve Karabük çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile zamanla Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Eskişehir, Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın ve Karabük çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale, Balıkesir'in batı kesimleri ile zamanla Kıyı Ege ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, batı kıyılarda yağış anında zaman zaman kuvvetlice esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Batı kıyılarımızda görülecek yağmur ve sağanak yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale, Balıkesir'in batı kesimleri ile zamanla Kıyı Ege ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS HADİSESİ UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

    

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.