Hayatta Kalmak İçin Tünel Kazan Öğretmen

Hayatta Kalmak İçin Tünel Kazan Öğretmen

Gökhan öğretmen, kar kalınlığının 3 metreyi aştığı Batman'da büyük bir 'sürpriz' ile karşılaştı.

Batman'ın Sason ilçesi Dağlıca mezrasında görev yapan bir öğretmen, kar yağışının tamamen örttüğü lojmanından tünel kazarak kendi çabasıyla çıktı.

Kar kalınlığının 3 metreyi aştığı Dağlıca mezrasında görev yapan Gökhan Ömray adlı öğretmen, yolların kapanacağını bile bile öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için köyü terk etmedi.

Ertesi sabah yoğun kar yağışı sonrası evden çıkarak okula gitmek isteyen Gökhan Ömray, evin tamamen kar altında kaldığını fark etti. Saatlerce evden çıkamayan Ömray, gittikçe havasız kalan lojmandan kendi imkanlarıyla tünel kazarak çıkmayı başardı. Elektrik kesintileri nedeniyle karanlıkta kalan mezrada kendi çabasıyla kurtulan öğretmen, ilk olarak eve hava ve ışık girmesini sağladı.

"BU KADARINI BEKLEMİYORDUM"

Su ihtiyacını da kar eriterek giderdiğini belirten Gökhan Ömray, "Yolların kapanacağını tahmin ediyordum ancak bu kadarını beklemiyordum. Sabah uyandığımda kaldığım evin tamamen kar altında kaybolduğunu gördüm. Telefon çekmiyordu ve elektrik kesilmişti. Bekledim uzun süre.

Evde oksijen azalınca kapıyı zorla aralayıp bir tünel kazdım. Yaklaşık 3 metrelik tünel sayesinde dışarı çıkmayı başardım. Çocukların eğitimsiz kalmaması için köyde kaldım ve bütün zorluğa rağmen burada olmaktan mutluyum" dedi.

haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.