"İki Devlet, Bir Millet" Konferansı

"İki Devlet, Bir Millet" Konferansı

KÜTAHYA`DA ,`İKİ DEVLET, BİR MİLLET` KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ.

Kütahya Şubesi, Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile RÜSTEMHANLI'nın konuşmacı olarak katıldığı 'İki Devlet, Bir Millet' konulu konferans düzenledi. Konferans’ta Genel Merkezi temsilen Genel Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan da hazır bulundu.

Program Kütahya Şube Başkanı Mehmet KARABEKİR'in açılış konuşmasıyla başladı. Genel Mali Sekreter Seyit Ali KAPLAN da bir konuşma yaparak, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Türk Eğitim-Sen'in, üyelerinin hakkını savunmanın yanında milli ve manevi konularda da yakından ilgilendiğini belirten Kaplan, 'İlkem önce ülkem' düsturunu benimsediklerini belirtti.

Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile RÜSTEMHANLI da konuşmasında Türkiye'nin bütün Türk dünyasının başkenti olduğunu belirterek, nasıl bir çocuk başı sıkıştığında annesine bakıyorsa, diğer Türk Devletleri’nin de Türkiye'ye öyle baktığını kaydetti. RÜSTEMHANLI “İşte bu yüzden Türkiye güçlü olmalıdır” dedi.

Program Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile RÜSTEMHANLI'ya günün hatırası olarak hediye verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.