İngilizce Konuşmanın Önemi

İngilizce Konuşmanın Önemi

Günümüzde çok dillilik giderek daha önemli hale geliyor. İstihdam fırsatları yaratmanın yanı sıra, yabancı insanlarla gerçek bir bağ kurmaya ve farklı kültürler, yerler ve yaşam tarzları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya yardımcı oluyor, kişinin...

Günümüzde çok dillilik giderek daha önemli hale geliyor. İstihdam fırsatları yaratmanın yanı sıra, yabancı insanlarla gerçek bir bağ kurmaya ve farklı kültürler, yerler ve yaşam tarzları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaya yardımcı oluyor, kişinin vizyonunu genişletiyor. Peki, bütün bu dillerin içerisinde İngilizce konuşmanın önemi nedir?

İngilizce, dünyada en çok konuşulan 3. dil olmasına rağmen genel konuşulma ve kullanılma anlamında 1. dildir. 118’den fazla ülkede aktif bir şekilde konuşulmaktadır. İngilizce günümüzde global çapta bir ticaret dili ve diplomatik dildir. Bunun yanı sıra bilim, havacılık, bilgisayar teknolojileri ve turizm, iletişim, medya ve internetin de dili olarak kabul edilmektedir. Durum böyle olunca, elbette İngilizce konuşmanın önemi hayatın her alanında kişiyi etkilemektedir.

Nasıl İngilizce Konuşmayı Öğrenebilirim?

İngilizce artık baktığımız her yerde. Peki, genel yapısını bilmek iletişim kurabilmek için yeterli mi, İngilizce konuşmayı nasıl öğrenebiliriz? Bir dil en iyi maruz kalarak öğrenilmektedir. Çocukluğundan itibaren kişiler dile maruz bırakılmadığında öğrenim süresi yavaşlamakta ve beynin dili entegre bir şekilde kullanma yetisini edinmesi zorlaşmaktadır.

İngilizce konuşmayı öğrenebilmek için ilk olarak elinizden geldiğince fazla cümle kurmalısınız. Birbirinden alakasız, farklı konularda dahi olsa günlük kullanımınız içerisinde yer edindirmeniz gerekir. Konuşamadığınız günlerde İngilizce müzik dinleyebilir, altyazılı diziler/filmler izleyebilirsiniz. Özellikle canlı duymak telaffuzunuz için inanılmaz bir nimettir. İngilizce konuşma gruplarına katılmalı, konuşurken hata yapmaktan çekinmemelisiniz. Kendi dil seviyenizden daha yüksek seviyeye sahip kişiler ile İngilizce konuşma kulübü kurmayı deneyebilirsiniz. Böylelikle hatalarınız ve takıldığınız noktalarla ilgili mutlaka sizi yönlendirecek biri olur.

İngilizce Konuşmanın Faydaları Nelerdir?

Dil, insanlığın birincil iletişim kaynağıdır. Fikirlerimizi ve düşüncelerimizi başkalarıyla paylaştığımız vazgeçilemez bir yapıdır. İngilizce konuşabilmenin hayatın her alanında karşılaşacağımız bir faydası bulunmaktadır.

  • Akıcı bir şekilde İngilizce konuşan insanlar daha fazla iş fırsatına sahiptir. İşletmeler, İngilizce konuşan ortaklar ve müşterilerle zahmetsizce iletişim kurabilen çalışanlara ihtiyaç duyar.
  • İngilizce bilim ve teknolojinin dili olduğundan, İngilizce konuşanlar bu alanlarda başkalarıyla çalışmak ve fikir ve yenilikleri paylaşmak için daha fazla fırsata sahiptir.
  • Çocukları okulda İngilizce öğrenirken, İngilizce bilen ebeveynler çocuklarına yardım etmek ve hatta onlarla iletişim kurmak için daha iyi bir konumdadır. İngilizce konuşulan bir okulda okuyan çocuklar, ana dillerinden daha iyi İngilizce konuşarak büyürler.
  • İyi bir İngilizce konuşma yapabilmek seyahat etmeyi kolaylaştırır. İngilizce pek çok farklı ülkede birinci veya ikinci dil olarak konuşulduğundan, özellikle otellerde ve turistlerin uğrak yeri olan yerlerde İngilizce konuşanların yanı sıra basılı İngilizce bilgi bulmak her zaman kolaydır.
  • İngilizce, öğrencilere bilgi ve araştırmaya erişim sağlar. En iyi akademik dergilerin çoğu İngilizce olarak yayınlandığından, öğrencilerin ve akademisyenlerin güçlü İngilizce okuma ve yazma becerilerine ihtiyacı vardır. Ayrıca, bir araştırma çalışmasının veya başka bir yayının yeterince ilgi görmesi için İngilizce olarak yayınlanması gerekir.
  • İngilizce aynı zamanda internetin dilidir. Birçok web sitesi İngilizce olarak yazılmıştır. Aradığınız her veriye detaylı ve kolay bir şekilde İngilizce arama yaparak ulaşabilirsiniz.
  • İngilizce basit bir alfabeye dayanmaktadır ve diğer dillere kıyasla oldukça hızlı ve öğrenmesi kolaydır.

Akıcı İngilizce Konuşmayı Konuşma Kulübüyle Çözün

Teoride harika bir altyapıya sahip de olsanız, pratiğe dökmedikten sonra İngilizce konuşmanızı geliştirmeniz pek mümkün değil. Kendi kendinize çabalamak elbette zamanla sonuç verecektir, fakat en keskin sonuç için aktif bir şekilde konuşabileceğiniz, birebir farklı muhabbetler hakkında yorumlar yapabileceğiniz bir konuşma kulübüne ihtiyacınız var.

Dillbill sizler için online İngilizce konuşma kulübü sunuyor. Kalabalık olmayan bir çevrimiçi ortamda, konuşmaktan çekinmeyeceğiniz kişilerle sizleri birleştiriyor, dilinizi geliştirmenize yardımcı oluyoruz. Birçok farklı konularda konuşma pratiği gerçekleştirebilir, dilediğiniz anda, dilediğiniz yerden derslere katılabilirsiniz. Siz de İngilizce konuşma kulübü ile kısa zamanda rahat konuşabilmek istiyorsanız, https://dillbill.com/tr web adresimizde sizleri bekliyor olacağız!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.