İsmail Koncuk; Cihat, Atatürkçülük ve Alevilik Tartışmalarını Değerlendirdi

İsmail Koncuk; Cihat, Atatürkçülük ve Alevilik Tartışmalarını Değerlendirdi

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, twitter hesabından gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, twitter hesabından gündeme dair açıklamalarda bulundu...

Genel Başkan Koncuk açıklamasında; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin müfredatı konusunda değerlendirmelerde bulundu. "Cihat" kavramının yanlış anlaşıldığını, "Atatürk" konularının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden çıkarılmasının yanlış olduğunu, "Alevilik-Sünnilik" kavramlarının insanların birbirlerini gerçek anlamda tanımaları bakımından önemli olduğunu ifade etti.

İŞTE O AÇIKLAMALAR:

"Bugünlerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin müfredatı tartışılıyor.MEB taslak müfredatı askıya çıkardı.Müfredat tartışılıyor.

Cihat üzerinden bir tartışma yaşanıyor, ben hiç doğru bulmuyorum.Çünkü dinimize göre Cihat sadece vatan,din ve Allah yolunda savaşmak değil.

Peygamber efendimizin Tebük seferinden sonra, "Şimdi büyük Cihat'a dönüyoruz." buyurmuştur ki, büyük Cihat nefisle yapılan cihattır.

Cihat ahlaklı yaşatmaktır ki, Peygamber efendimiz " Din güzel ahlaktır." diye buyurmuştur.Yani haramdan, kul hakkından uzak durmak ve sevgi.

Cihat üzerinden yapılan eleştiriler, Yüce dinimizde Cihat'ın ne olduğunu tam manasıyla bilmemekten kaynaklıdır.Bilgisizlik doğruya götürmez.

MEB, Atatürk'ün Yüce Dinimizi, Peygamber efendimizi öven sözlerinden neden rahatsızlık duymaktadır, veya bunu yapanların maksadı nedir?

Atatürk'ün müfredattan çıkarılması hiç de iyi niyetli olarak görülemez.Bu bir kısım işgüzarların işi olabilir MEB'i topyekun suçlayamayız.

Atatürk'ün büyük bir lider ve kurucumuz olarak, Yüce dinimiz ve Peygamberimiz hakkındaki övücü sözleri kimleri, neden rahatsız etmiştir?

Dolayısıyla MEB şuan askıda olan müfredatta Atatürk ile ilgili eksik kalan bölümleri eklemelidir ki,Sn Bakan'ın bunu yapacağını düşünüyorum.

Ayrıca,Alevilik ve Sünniliğin en anlaşılır şekilde işlenmesi de bir büyük gerekliliktir.En büyük eksiğimiz, birbirimizi tanımamamızdır.

Şundan eminim ki,gerek Aleviler Sünnileri, gerekse Sünniler Alevileri kulaktan dolma,yalan yanlış bilgilerle tanımaktadır.Problem buradadır.Bizi birbirimize bağlayacak müştereklerimiz olduğunu, hatta ayrılmamızı gerektiren bir büyük fark olmadığını anlatmak hepimizin görevidir.

Peygamber efendimiz " İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız." buyurmuştur, ölçü budur."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.