İşte AÖF tek ders sınavının tarihi

İşte AÖF tek ders sınavının tarihi

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi’nden (AÖF) tek dersi kalıp da mezun olamayan öğrenciler için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da tek ders sınavı uygulamasının yapılacağı bildirildi.

AÖF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Çekerol, sisteme getirdikleri önemli yeniliklerden bir tanesinin tek ders sınavı olduğunu kaydetti. Geçen yıl uygulamaya başlanan tek ders sınavı uygulamasında büyük bir başarı elde edildiğini belirten Çekerol, "Tek ders sınavı geçen sene sistemimizde uygulamaya başladığımız bir sınav oldu ve son derece de başarılı olduğunu gördük. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz tek ders sınavında, yaklaşık 56 bin öğrencimiz bir tek dersten okul uzatma durumundaydı. Sınava katılan 56 bin öğrencimizin 45 bininin, yani yüzde 80'inin başarılı olduğunu ve okullarını tamamladıklarını gördük. Bu bizi tabii ki son derece memnun eden bir sonuç oldu. O nedenle sistemsel bir değişiklik gerektirmemesi, yani şu anda bütün öğrenim hayatı boyunca öğrencilerimizin yönetmeliğimiz gereğinde yerine getirmek zorunda oldukları ders geçme, sınıf geçme gerekliliklerinde bir değişime neden olmaması nedeniyle tek ders sınavını rahatlıkla uygulayabilir durumdayız. Tek ders sınavını, sistemimiz içerisinde kabul edilebilir ve başarı oranının yüksek olduğu bir uygulama olarak görüyoruz" dedi.

YURT İÇİ PROGRAMLAR İÇİN TEK DERS SINAVI 20 TEMMUZ 2014'TE

Doç. Dr. Çekerol, tek ders sınavının 20 Temmuz 2014'te yapılacağını ifade ederek, "Tek ders sınavını bu yıl da öğretim yılının sonunda gerçekleştireceğiz. Tek ders sınavımızı, yurt içi programlarımız için 20 Temmuz 2014 tarihinde Türkiye'deki 11 şehirde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Lefkoşa'da gerçekleştiriyor olacağız. Bu sınava katılabilmek için gerekli olan koşullar; bu öğretim yılında o derse kayıtlı olan öğrencilerimiz, tek dersten mezun olup da sadece o dersten bekleyen öğrencilerimiz bu sınava katılabilir durumda olacaklar. Yine yaklaşık 100 bin öğrencimizin bu durumda olacağını ve onlar için bir organizasyon gerçekleştiriyor olacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

YURT DIŞI PROGRAMLAR İÇİN TEK DERS SINAVI 10 AĞUSTOS 2014'TE

Yurt dışı programlar için yapılacak tek ders sınavının tarihini de açıklayan Çekerol, "Tabii sadece Türkiye içi değil yurt dışı programlarımızda da bu sınavlar gerçekleştirecek. Açık öğretim sisteminde üniversitemiz şu anda yurt dışında 8 farklı ülkede, 17 farklı şehirde eğitim-öğretimini sürdürüyor. Buralarda irtibat bürolarımız var ve sınavlarımızı 17 şehirde gerçekleştirir durumdayız. Tek ders sınavının boyutu biraz daha küçüldüğü için şu anda aldığımız karara göre, 10 Ağustos 2014'te yurt dışı programlarımızda; Almanya-Köln, Azerbaycan-Bakü, Kosova-Priştina ve Makedonya-Üsküp'te tek ders sınavımızı gerçekleştiriyor olacağız" şeklinde konuştu.

"TEK DERSTEN OKUL UZATILMASININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN GAYRETİMİZ SÖZ KONUSU"

"Öğrencilerimizin bir tek ders yüzünden okul uzatmalarının önüne geçmek için bir gayretimiz söz konusu" diyen Çekerol, şöyle devam etti:

"Gönül ister ki öğrencilerimiz buraya kalmadan öğretim yılı sonunda normal sınavlarıyla ara ve dönem sonu sınavlarında başarılı olup eğitim-öğretim hayatlarını o şekilde tamamlamış olsunlar. Verdiğimiz mezunlardan başarılı bir sistem olduğunu ve başarılı bir öğrenci grubuyla eğitim-öğretimimizi sürdürdüğümüzü düşünüyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.