Kamuda büyük bir tasfiye dalgası daha geliyor

Kamuda büyük bir tasfiye dalgası daha geliyor

MİT'in Bylock mesajlarını çözdüğü, HTS kayıtlarından yeni isimlere ulaştığı ileri sürülürken, opearsyon kapsamında kamuda yeni bir tasfiye dalgasının başlayacağı iddia edildi

FETÖ'nün şifreli iletişim sistemi ByLock'a ilişkin çalışma yapan MİT ve Emniyet, HTS kayıtlarını incelemeye aldı. Sabah'ın haberine göre, lider kadronun telefon konuşmalarının HTS raporlarını incelemeye alan istihbarat birimleri, deşifre olmamış FETÖ'cüleri tespit etti.

56 bin isim tespit edildiği ileri sürülürken, cep telefonlarının HTS kayıtlarının 10 yıl geriye dönük olarak tek tek incelemeye alındığı belirtildi. Lider kadro ile sık sık irtibat sağlayan kişiler tespit edildi.

ByLock üzerinden yürütülen kamudaki soruşturma ve tasfiyelere bu raporun da ekleneceği belirtiliyor.

HTS NEDİR
Hakim ya da Cumhuriyet Savcısı kararı (CMK 135' e göre sadece belli durumlarda, belli kişilerin, belirli ve sınırlı bir süre) ile Türkiye Telekomünikasyon Kurumundan taleple, belirli bir numaraya ait iletişim bilgilerinin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınmasını kapsar. Kayda alınan bu raporlara HTS denilmekte bunlarında incelenmesi de gerçekten bir uzmanlık gerektirmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.