Kamuda Torpille Atamaya Mahkeme Dur Dedi

Kamuda Torpille Atamaya Mahkeme Dur Dedi

Konfederasyonumuza bağlı Türk Enerji-Sen'den sonra bir diğer sendikamız olan Türk Tarım Orman-Sen'de kazandığı hukuk zaferi ile "Torpile dur" dedi.

Konfederasyonumuza bağlı Türk Enerji-Sen'den sonra bir diğer sendikamız olan Türk Tarım Orman-Sen'de kazandığı hukuk zaferi ile "Torpile dur" dedi.

Türk Tarım Orman-Sen'in açtığı davada Danıştay 12.Dairesi Tarafından, 18.03.2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar kurulu kararıyla yürülüğe konulan kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmeliğin 28.06.2014 tarih ve 29756 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu Görevlerine ilk defa atanacalar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelikte yapılacak değişikliğe dair yönetmeliğin 1.maddesi ile değiştirilen ek madde 8 DSİ ve OGM Mühendis kadrolarına açıktan atama yapılacak adayalar arasından yazılı ve/veya uygulamalı sınavdaki başarı sırasına göre Genel Müdürlükçe atama yapılır hükmünün yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Mahkeme verdiği bu karar ile Torpile bir kez daha "Dur" dedi.

KONCUK: MAHKEME BU KARARI İLE TORPİLE BİR KEZ DAHA "DUR" DEDİ 

Türk Tarım Orman-Sen'in kazandığı hukuk zaferini kutlayan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğu peş peşe verilen iki kararla bir kez daha tescillenmiştir" dedi.

Koncuk, "Konfederasyonumuza bağlı Türk Enerji-Sen'in geçtiğimiz günlerde kazandığı hukuk mücadelesinin ardından bir diğer sendikamız Türk Tarım Orman-Sen'de açtığı davada "Mühendis kadrolarına açıktan atama yapılacak adaylar arasından yazılı ve/veya uygulamalı sınavdaki başarı sırasına göre Genel Müdürlükçe atama yapılır" hükmüyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Aynı günlerde birbiri ardına verilen bu kararlar bir kez daha Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve "Ben istediğimi yaparım" anlayışıyla hareket edilemeyeceğini göstermiştir.

Mahkemenin verdiği karar neticesinde hak ve adalet bir kez daha galip gelmiştir.

Her platformda liyakatsiz atamalara karşı olduğumuzu dile getirken, mülakatın emek ve alın terini hiçe sayan bir anlayış olduğunu, sadece benim adamım mantığının bir ürünü olduğunu defalarca ifade ettik. 

Konfederasyonumuza bağlı Türk Tarım Orman-Sen'in kazandığı bu hukuk zaferini tebrik ediyor, yaşanan haksız ve liyakatsiz atamaların bir an önce durdurulmasını istiyoruz" dedi.

img_0139(1).pngimg_0140.pngimg_0141(1).pngimg_0142.pngimg_0143.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.