Keçiörene yapılacak Fen ve sosyal bilimler lisesi

Keçiörene yapılacak Fen ve sosyal bilimler lisesi

Benimde ikamet ettiğim Keçiören ilçesi 900 bin nüfusuyla ülkemizin en büyük ilçelerinden olmasına rağmen ilçede Fen Lisesi, Sosyal Bilimler lisesi, Bilim ve Sanat Merkezi olmaması büyük bir eksiklikti.

Benimde ikamet ettiğim Keçiören ilçesi 900 bin nüfusuyla ülkemizin en büyük ilçelerinden olmasına rağmen ilçede Fen Lisesi, Sosyal Bilimler lisesi,  Bilim ve Sanat Merkezi olmaması büyük bir eksiklikti. Başkentin göbeğinde bu kadar büyük bir ilçede bu güne kadar bu kurumların açılmaması hayret vericiydi. İlçedeki binlerce başarılı öğrenci Ankara’nın diğer ilçelerinde bulunan okullara devam etmek zorunda kalıyordu. Çocuklar ve aileler sıkıntı çekiyordu. Diğer yandan Keçiören’de ikamet eden öğrencilerin başarısı başka ilçelerin hanelerine yazılıyordu.

Bu gün Keçiören’in Gümüşdere Mahallesinde bir eğitim kampüsünün temeli atılıyor. Kampüste Fen Lisesi, Sosyal bilimler Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi yer alacak. Keçiörenli, nihayet okullarına kavuşacak. Kampüste Tarım Meslek Lisesinin yer alması alakasız gelebilir ancak bu arazi  üniversiteyle yapılan protokol sonucu Bakanlığa geçtiği ve protokolde böyle bir madde yer aldığı için durum böyleymiş.

Aslında şehrin göbeğinde Tarım Lisesi yapmak yerine Keçiören’in üçüncü bir ihtiyacı olan Bilim ve Sanat Merkezinin yapılmasını arzu ederdim. Karşılıklı anlaşma yapılıp Tarım Lisesi mekan olarak daha uygun, tarım arazilerine yakın olan örneğin Ovacık veya Bağlum gibi bir yerde açılsa çok daha güzel olurdu.

Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın adı verilen kampüsteki kurumların tez zamanda bitirilerek hizmete girmesini arzu ediyorum. Başkentimize ve Keçiörenimize hayırlı olsun.

Doğan CEYLAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.