Kilit FETÖ'cü Endonezya'dan getirildi, sorguya alındı

Kilit FETÖ'cü Endonezya'dan getirildi, sorguya alındı

Pakistan'daki FETÖ okulları müdürü ve eşiyle birlikte uçakla getirilen Endonezya temsilcisi Hakan İslamoğlu'nun örgütte çok kilit bir rol üstlendiği belirtildi

YÜKSEL TEMEL

FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına ağır bir darbe daha vuruldu. Pakistan'daki FETÖ okulları müdürü Mesut Kaçmaz ile eşi Meral Kaçmaz'ın yanı sıra Endonezya'da da Kaynak Holding temsilcisi olduğu tespit edilen Hakan İslamoğlu isimli FETÖ yöneticisi yakalandı.

PAKİSTAN'DAN SONRA ENDONEZYA...

Geçen hafta düzenlenen operasyonla Pakistan'daki FETÖ okullarının müdürü Mesut Kaçmaz ile eşi Meral Kaçmaz Lahor'da gözaltına alındıktan sonra özel uçakla Ankara'ya getirilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında Mesut Kaçmaz İstanbul'a götürülürken, eşi Meral Kaçmaz ise Ankara Emniyeti'ne götürüldü.

Kaçmaz çifti ile eş zamanlı olarak Endonezya'dan da FETÖ'nün kritik bir isminin daha paketlendiği ortaya çıktı. Bu ismin FETÖ'ye bağlı Kaynak Holding'in Endonezya temsilcisi Hakan İslamoğlu olduğu belirtildi. Adım adım takip etdilen İslamoğlu'nun Türkiye'ye iade edilmesi için iki ülke arasındaki diplomatik temaslar tamamlandı. Endonezya'da güvenlik güçlerince yakalanan İslamoğlu'nun sınır dışı (deport) işlemleri yapıldı.

İslamoğlu özel uçakla Ankara'ya getirildi ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Cumhuriyet Savcısı Velihattin Eldemir'in talimatı üzerine sorguya alınan İslamoğlu'nun 2004-2007 arasında İstanbul'da Kaynak Holding bünyesinde çalıştığı daha sonra da Holding'in temsilcisi olarak Endonezya'ya gönderildiği belirlendi.

İslamoğlu'nun Akıncı davası kapsamında tutuklu bulunan FETÖ'nün sivil imamları Kemal Batmaz ve Harun Biniş gibi isimlerle Kaynak Holding'de çalışması örgütsel birlikteliklerini de ortaya koydu.

Hakan İslamoğluisimli üst düzeyFETÖ'cü, örgütefinansman sağlayanKaynak Holding'inEndonezyatemsilcisiydi.

GÖREVİ BAĞLANTILARI KURMAKTI

Hakan İslamoğlu'nun Endonezya'daki FETÖ yapılanması içinde üst düzey pozisyonda görev aldığı, buradaki okul, dernek ve iş çevresinde bağlantıları kurduğu kaydedildi. Bylock, MASAK, Bank Asya ve FETÖ'nün tüm bağlantı ağını oluşturan analiz havuzundaki kayıtları incelenen İslamoğlu'nun sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Hakan İslamoğlu ile Kaçmaz çiftinin yakalanmasında, Pakistan ve Endonezya'nın da aralarında bulunduğu 13 ülke ile FETÖ'ye karşı yapılan işbirliğinin rolü olduğu kaydedildi.

Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.