Kişiye özel akademik kadro ilanına iptal

Kişiye özel akademik kadro ilanına iptal

Çanakkale İdare Mahkemesi, son dönemde pek çok kez gündeme gelen, "adrese teslim" akademik kadro ilanlarıyla ilgili önemli bir karara imza attı.

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara

Mahkeme, Onsekiz Mart Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı'nın 1 kişilik yardımcı doçentlik kadrosu için verdiği ilanda yer alan, "Sosyal Hizmet Eğitim ve Öğretim Sürecinin Yapısında Pedagog Rolü Modeli" konusunda doktora yapmış olma şartını, "belirli bir kişiyi tanımlar nitelikte olması, bilimsel kaliteyi artırmaya yönelik ve denetlenebilir nitelikte olmaması" sebebiyle hukuka aykırı buldu.

 

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı, 4 Temmuz 2013'te 1 yardımcı doçentlik kadrosu için ilana çıktı. Ancak ilanda kadroya başvurular için, adayın genel koşullara ek olarak, "Sosyal Hizmet Eğitim ve Öğretim Sürecinin Yapısında Pedagog Rolü Modeli" konusunda doktora yapmış olmasının da şart koşulduğu kaydedildi. İlan üzerine 3 aday başvuru yaparken, Kriter Değerlendirme Komisyonu'nca yapılan inceleme sonucunda 2 adayın ilgili konuda doktora yapmış olma şartını taşımadığı; diğer adayın ise ilan metninde belirtilen, 'doktora sonrasında en az 1 yıl yükseköğretim kurumunda ilgili bilim alanında çalışmış olmak' koşulunu yerine getirmediği gerekçesiyle başvuruları reddedildi.

Üç adayın ataması askıda

Eğitim-Sen, adaylardan M.T. adına işlemin iptali için Çanakkale İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme açılan 1 kişilik yardımcı doçentlik kadrosu için, "Sosyal Hizmet Eğitim ve Öğretim Sürecinin Yapısında Pedagog Rolü Modeli" konusunda doktora yapmış olma şartını, bilimsel kaliteyi artırmaya yönelik, objektif ve denetlenebilir nitelikte olmaması ve belirli bir kişiyi tanımlar nitelikte olması sebebiyle hukuka aykırı buldu. Mahkeme, kararında, başvuran 3 adayın atama için yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.