Koncuk: Herkes Önüne Gelenin Kalemini Kırmasın

Koncuk: Herkes Önüne Gelenin Kalemini Kırmasın

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, açığa alınan birçok kamu çalışanı olduğunu hatırlatarak şöyle dedi:

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, açığa alınan birçok kamu çalışanı olduğunu hatırlatarak, “Umarım, hukuki süreç adil bir şekilde çalışır ve masumiyeti ispatlanacak olanlar hangi sendika üyesi olursa olsun göreve iade edilirler. Şundan eminim ki, adalet er veya geç tecelli edecektir” dedi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Genel Başkan Koncuk, şunları kaydetti: “Açığa alınanlar şu sendikadan, bu sendikadan açıklamalarına şahit olmaktayız. Bu açıklamalar bir bilgiye dayanıyor mu, bilmiyorum. İster yandaş, ister şu ya da bu, hangi sendika üyesi olursa olsun bu durum, zerre vicdanı olan hiç kimseyi memnun etmemelidir. Başkalarının acısı, birilerinin mutluluğu olamaz.
Şu an açığa alınan birçok kamu çalışanı bulunmaktadır, ancak açığa alınma kesin bir sonuç değildir. Bir takım zanlarla, iftiraya uğrayarak açığa alınan çok sayıda çalışan da olacaktır. Umarım, hukuki süreç adil bir şekilde çalışır ve masumiyeti ispatlanacak olanlar hangi sendika üyesi olursa olsun göreve iade edilirler. Şundan eminim ki, adalet er veya geç tecelli edecektir.
Türkiye Kamu Sen, darbecilerin kullanımına girmemiş, onları hiçbir şekilde desteklememiş, terörle ve terörist faaliyetlerle yakından uzaktan ilgisi olmamış, devletine, milletine bağlı insanların her zaman yanında olmuş, bundan sonra da olacaktır.
Bu sebeplerle, açığa alınanlar, hangi sendikalara üye olursa olsunlar, bunu keyif verici bir açıklama algısı yaratacak bir şekilde paylaşmak hiç kimseye, bilhassa bizlere yakışan bir davranış olarak görülemez. Az önce bir başka sendika üyesi hamile bir öğretmenin açığa alındığını duydum, hepimiz evlat sahibiyiz, dolayısıyla, üyemiz olmasa da, anne olmak üzere olan bu insanın yaşadığı travmayı anlamalıyız, Allah böyle bir sıkıntıyı kimseye yaşatmasın.
Kızgınlık içinde olunabilir, mantıktan çok duyguların, kinlerin önde olduğu günlerden geçiyoruz. Yargısız infaz, asla insani bir yaklaşım olamaz. Her şeyi bilen Yüce Allah dahi insanların sevap ve günahları kiramen katibin ile kayda aldırır, kabirde insanları ‘münker-nekir’ melekleri ile sorgularken, bize ne olmaktadır?
Görüyorum ki, herkes hakim, herkes savcı ve önüne gelenin kalemini kırıyor. Başkalarının kalemini kırmak ne kadar kolay değil mi? Bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir daha rahmetle anıyorum. Yüce Allah ülkemizi, milletimizi her beladan uzak tutsun. Herkese huzur diliyorum. Allah hepimizi kul hakkına girmekten korusun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum