Koncuk'tan Mülakatlı Yöneticilik Tepkisi

Koncuk'tan Mülakatlı Yöneticilik Tepkisi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bugün resmi gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’ne sert tepki gösterdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bugün resmi gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’ne sert tepki gösterdi. Müdür yardımcılığına yazılı sınav ile atama yapılırken yeni yönetmelikle mülakat sistemi getirilmesini eleştiren Koncuk, “MEB'i ve hükümeti uyarıyoruz. Bu şekilde bir yöntem devam ettiği sürece okulları yönetecek liyakat sahibi yönetici bulmanız mümkün değildir.” dedi. 

Genel Başkan açıklamasında şunlara yer verdi: “Okul müdürlüğünden sonra, sadece yazılı sınavla ataması yapılan, müdür yardımcılığı, müdür baş yardımcılığı da mülakatlı hale geldi.

Türk Eğitim Sen'in açtığı dava sonucunda değiştirilen yönetmelik sadece yazılı sınavla atamayı öngörüyordu. Sistem tekrar değiştirildi.

Yazılı sonuçları üzerine atamalar yapılmış, hakkıyla puan alanların müdür yrd. ve müdür baş yrd olarak atanması büyük memnuniyet yaratmıştı.

Anlaşılan öğretmenlerin memnuniyeti bir takım mihrakları rahatsız etmiş, tam da yeni yazılı sınav yapılması beklenirken, mülakat gelmiştir.

Şu an uygulanan torpilli müdür atama sistemi zaten okulları yönetilemez hale getirirken yapılan bu son değişiklik adeta tüy dikmiştir.

Önceden planmış ve puanlanmış listelerle yapılan müdür mülakatlarını herkes hatırlar. Tüm tespitlerimizi kamu oyu ile daha önce paylaşmıştık.

MEB'i ve hükümeti uyarıyoruz, bu şekilde bir yöntem devam ettiği sürece okulları yönetecek liyakat sahibi yönetici bulmanız mümkün değildir.

Liyakat ve kabiliyete dayalı bir yönetici atama sistemi kurgulanmadığı sürece tüm okulları torpilli, beceriksiz insanlara teslim edersiniz.

Paralel çetelerin taşradaki kirli tezgahları ile atattığı beceriksiz yöneticiler eğitim öğretimi içinden çıkılmaz problemlere gark etmiştir.

Türk Eğitim Sen olarak tekrar uyarıyoruz, bir okulun başarısı yöneticilerin başarısı kadardır. Başarılı yöneticiyi bulmadan başarı sağlanamaz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum