Köşke % 97, memura neden % 4

Köşke % 97, memura neden % 4

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)'nin yeni öğretim yılı açılışına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye bir öğrenci Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yapılan artışı ve gerekçesini sordu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)'nin yeni öğretim yılı açılışına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye bir öğrenci Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yapılan artışı ve gerekçesini sordu. Zeybekci, öğrencinin, "Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 97 oranında artarken, bir memurun gelirine yapılan zam neden yüzde 4 oranında? Sizce bu ikisi arasında bir uçurum yok mu?... Madem Türkiye zenginleşiyor, zenginleşmesi gereken toplum iken, neden başkaları oluyor, bunu sormak istiyorum." demesi üzerine, şunları söyledi: "Bir cumhurbaşkanlığı bütçesinin yüzde 100 artması, onun da toplamda gelmiş olduğu rakamın 500- 600 milyon TL haline gelmiş olmasının, hiç kimseyi bu ülkede rahatsız etmemesi lazım. Neden? Hesabını verebildiği sürece. Onu milletin menfaatlerine harcayabildiği sürece."
ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlen programda konuşan Bakan Zeybekci, ekonomide iyi gelişmeler yaşandığını anlattı. Toplantının soru cevap bölümünde bir öğrenci, Zeybetci'nin ekonomik gelişmelerle ilgili sözlerine atıfta bulunarak, "Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 97 oranında artarken, bir memurun gelirine yapılan zam neden yüzde 4 oranında? Sizce bu ikisi arasında bir uçurum yok mu?... Madem Türkiye zenginleşiyor, zenginleşmesi gereken toplum iken, neden başkaları oluyor, bunu sormak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Önce işçilik ve maliyetleri bakımından Türkiye ve Avrupa'yı kıyaslayan Zeybekci, "Bizdeki kamu işçisinin maliyeti 2 bin Euro iken Almanya'daki kamu işçisinin maliyeti de 6 kat, yani 13-15 bin Euro civarında olmalı. Öyle mi? Değil, 3 bin euro civarında. Birimiz yanlış yapıyor. Çok fazla verelim; doğru, çok fazla artıralım; doğru. Ben sizin düşünmenizi ve bulmanızı istiyorum. Burada; fazla oldu, eksik oldu diye bir şeyler demek istemiyorum." şeklinde konuştu. Ardından cumhurbaşkanlığı bütçesindeki artış ile ilgili olarak da şöyle konuştu:

"Bir cumhurbaşkanlığı bütçesinin yüzde 100 artması, onun da toplamda gelmiş olduğu rakamın 500- 600 milyon TL haline gelmiş olmasının, hiç kimseyi bu ülkede rahatsız etmemesi lazım. Neden? Hesabını vere bildiği sürece. Onu milletin menfaatlerine harcayabildiği sürece. Cumhurbaşkanımız artık dünyanın bütün bölgelerini, biraz önce çizmiş olduğum tablo içinde; cumhurbaşkanı ve Türkiye'nin Başbakanı, Türkiye'nin Bakanları yerinde oturan insanlar mı olacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı yanına yüzlerce işadamı alarak, bilim insanını alarak, siyasi ve bürokratı alarak dünyanın heryerine gidebilmeli. Dünyanın her yerinde bu ülkeyi hakkıyla temsil edebilir hale gelmeli. Ve maalesef bizim için manevi değeri son derece yüksek Çankaya Köşkümüz var. Çankaya Köşkü'nün sadece kabul bölümünde bir bölümü son derece manevi anlamlar taşır. Onun dışındaki bölümleri son derece kullanışsızdır. Türkiye Cumhuriyeti artık bu devasa ülkenin cumhurbaşkanlığının olması gereken yerler farklıdır güzel kardeşim. Onun için bunları ne olur kafanızda sanki o aktarılan kaynaklar farklı bir yerde.. yani hiç kimse şunu söylemesin; ben senden daha çok milliyetçiyim. Hiç kimse şunu söylemesin; ben senden daha dürüstüm. Hiç kimse şunu söylemesin diğerine; ben senden bu milletin menfaatlerini daha çok fazla sahip çıkarım. Hiç kimse bunu söylemesin. Hele hele bu ülkenin cumhurbaşkanına bunu hiç kimse söylemesin. Hele hele bu ülkenin başbakanına, bakanına hiç kimse söylemesin."

memurhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum