Kredi Kartı Kullananlar DİKKAT! Faizi Altında EZİLEBİLİRSİNİZ!

Kredi Kartı Kullananlar DİKKAT! Faizi Altında EZİLEBİLİRSİNİZ!

Merkez Bankası Faiz politikasını açıklayarak 500 baz puanlık bir artış kararı alması, kredi kartı nakit çekim,asgari ödeme tutarlarındaki ve nakit çekimlerdeki faiz oranlarını da etkiledi. Kredi kartı kullanıcıları 1 Ekim tarihi itibariyle daha çok faiz ö

Merkez Bankası Faiz politikasını açıklayarak 500 baz puanlık bir artış kararı alması, kredi kartı nakit çekim,asgari ödeme tutarlarındaki ve nakit çekimlerdeki faiz oranlarını da etkiledi. Kredi kartı kullanıcıları 1 Ekim tarihi itibariyle daha çok faiz ödemesi gerçekleştirecekler.


Özellikle kredi kartı kullanımında en çok karşılaşılan faiz türü olan "akdi faiz" oranı, seçim öncesinde yıllık olarak vergiler dahil yaklaşık yüzde 23,4 seviyesindeydi. Ancak 1 Ekim itibarıyla bu oran yaklaşık yüzde 65'e yükseldi.


Gecikme faizi ise kredi kartı borçlarının asgari ödeme tutarlarının eksik ya da hiç ödenmemesi durumunda uygulanıyor. Seçim öncesinde yüzde 1,66 olan gecikme faiz oranı, 1 Ekim itibarıyla yüzde 3,56'ya yükseldi.

Nakit çekim veya kullanım ile kredili mevduat hesaplarında uygulanan akdi faiz oranı da seçim öncesinde yüzde 1,36 iken, 1 Eylül itibarıyla yüzde 3,57'ye yükseldi. 1 Ekim itibarıyla ise bu oran yüzde 4,02'ye yükselecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.