KYK Sabahattin Zaim Yurt Müdürlüğü “Empati İstasyonları”

KYK Sabahattin Zaim Yurt Müdürlüğü “Empati İstasyonları”

Sakarya’nın Serdivan İlçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sabahattin Zaim Yurt Müdürlüğünde 10-16 Mayıs Engelliler haftası dolayısıyla yurtta barınan öğrenciler ile birlikte etkinlik düzenledi.

Sakarya’nın Serdivan İlçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sabahattin Zaim Yurt Müdürlüğünde 10-16 Mayıs Engelliler haftası dolayısıyla yurtta barınan öğrenciler  ile birlikte etkinlik düzenledi.

70 ülkeden yaklaşık 200, toplamda ise 1432 öğrencinin kaldığı yurtta sene boyuna bir çok faaliyet gerçekleştirilmekte olup. Atölyeler, Kurslar, Sosyal-Kültürel faaliyetler, Sosyal sorumluluk projeleri, Farkındalık etkinlikleri vb. çalışmalar gerçekleştirilirken bunlardan biri de 10-16 Mayıs Engelliler haftası kapsamında  
KYK Sabahattin Zaim Yurt Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencileri “Empati İstasyonları” kurarak, Diğergamlık Durağı oluşturuldu.

Kendimizi engellilerin yerine koyarak onları daha iyi anlamaya çalışmak için gönüllü olarak faaliyete katıldılar. Yurt ortamıyla engelleri aşarak aslında engelin bedende değil zihinde olduğuna vurgu yaptılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.