Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz öğretmen adaylarını eleştirdi: ''Eksiklikleri var.''

Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz öğretmen adaylarını eleştirdi: ''Eksiklikleri var.''

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, öğretmen adaylarına seslenerek alan bilgisi testlerindeki eksikliklere dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansta öğretmen adaylarına hitap etti. Yılmaz, konuşmasında öğretmen adaylarının mesleki yeterliliklerini artırmak için alan bilgisine önem vermeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Yılmaz, öğretmenlerin kendi alanlarıyla ilgili daha fazla okuma yapmaları gerektiğini belirterek, sadece ders kitaplarıyla yetinmeyip geniş bir okuma yelpazesi oluşturmalarını önerdi. Öğrencilere, eğitim fakültesi mezunlarının alan bilgisi testlerinde eksikliklerinin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, bu konuda hocalardan öğrencilere daha fazla ağırlık verilmesini ve derslerin sıkı tutulmasını istedi.

Yılmaz, ''Öğretmen adaylarımızın, eğitim fakültesi mezunlarımızın alan bilgisi testlerinde eksiklikleri var. Hocalarımdan öğrencilerimize daha çok ağırlık vermelerini ve alan bilgisi noktasında kendilerini iyi yetiştirmeleri için derslerini sıkı tutmalarını arzu ediyoruz. Üniversiteden bırakın bir yıl sonra mezun olsun ama bu alanı çok iyi bilmesi lazım.

Artık öğretmenlik noktasında yarış büyümüştür, adaylarımızın sayısı artmıştır. Atanabilme imkanı için öncelik olarak yapılması gereken KPSS ve ÖABT sınavlarına çok iyi hazırlanmak. Bunun yolu da fakültedeki eğitimleri ciddi tutmaktan geçiyor.'' ifadelerini kullandı.

AA-20231205-33110731-33110729-MILLI_EGITIM_BAKAN_YARDIMCISI_NAZIF_YILMAZ_KUTAHYADA_KONFERANSTA_KONUSTUAA-20231205-33110731-33110727-MILLI_EGITIM_BAKAN_YARDIMCISI_NAZIF_YILMAZ_KUTAHYADA_KONFERANSTA_KONUSTU

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.