MEB EKYS 2021'de Türkçe ve Matematik soruları yer alacak mı?

MEB EKYS 2021'de Türkçe ve Matematik soruları yer alacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, yönetici görevlendirme yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle, "Genel Kültür ve Genel Yetenek" konu başlığını "Genel Kültür" olarak değiştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 5 Şubat 2021 tarihi itibariyle eğitim kurumlarına yönetici seçme ve görevlendirme yönetmeliğini değiştirdi. 

Yönetmelikle, yönetici seçme yazılı sınav konularında ve konuların ağırlıklarında değişiklik yapılmıştır. 
Yazılı sınav konuları içerisinde yer alan "Genel Kültür ve Genel Yetenek" konu başlığını "Genel Kültür" olarak değiştirilmiştir. Bu değişiklik sonrasında da ÖSYM, 2021-MEB-EKYS Başvuru Kılavuzunu yayımlamıştır. 

Bu yönetmelik değişikliğine uygun olacak kılavuzda sadece Genel Kültür konu başlığına yer verilmiştir.

Diğer taraftan, mevzuatımızda Genel Kültür ve Genel Yetenekten ne kast edildiği tanımlanmamıştır. 5 Şubat 2021 tarihi itibariyle yayımlanan yönetmelik ve kılavuzda da bu iki terimin hangi sınav konularını kapsadığına yer verilmiştir.

ÖSYM tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yayınlanan kılavuzda Genel Yeteneğin "Matematik" ve "Türkçe" testlerini, Genel Kültürün ise Tarih, Coğrafya, Temel Yurttaşlık Bilgisi ve Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konularını kapsayacağına açık bir şekilde yer verilmiştir.

ÖSYM TARAFINDAN 2019'DA AÇIKLANAN Sınav Konuları ve Testteki Ağırlıkları

2021 EKYS sınavında Türkçe ve Matematik yer almayacak mı?

İleride hukuki bir sorun yaşanmaması için ya yönetmelikte değişiklik yapılması ya da ÖSYM'nin yayımladığı 2021-MEB-EKYS Başvuru Kılavuzunda "Genel Kültür" konu başlığı altında hangi alanlardan kaç soru sorulacağına net bir şekilde yanıt verilmesi uygun olacaktır.

ekys2.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.