MEB; kurum değiştirmek isteyen öğretmenlere muvafakat vereceğini açıkladı

MEB; kurum değiştirmek isteyen öğretmenlere muvafakat vereceğini açıkladı

MEB; kurum değiştirmek isteyen öğretmenlere muvafakat vereceğini açıkladı

 

Öğretmen ihtiyacın olduğu dönemlerde Ziraat Fakültesi, İktisat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunları öğretmen olarak atanmışlardır. Bu öğretmenler zaman içerisinde tecrübe kazanarak öğretmenlik mesleğinde başarılı da olmuşlardır.

Bu hususlar hakkında, Bursa Milletvekili İsmet BÜYÜKATAMAN tarafından, 1. Branşları dışında öğretmen olarak atanan kaç öğretmen bulunmaktadır. Branş branş istatistikleri ne kadardır?

2. Branşları dışında öğretmen olarak atananlardan istekli olanlarını bulundukları ilde veya tercih ettikleri ildeki branşlarına uygun bakanlıklara geçişini veya becayişlerini kolaylaştırmak için bir çalışma başlatılması düşünülmekte midir? sorularının yazılı olarak cevaplandırılması için Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER’e soru önergesi verilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 11/11/2011 tarih ve 7443 sayılı yazısı ile cevap verilmiştir.

Verilen cevapta daha önceki dönemlerde alanları dışında öğretmen olarak atananlardan, alanları ile ilgili başka kurumlara atanmak isteyenlere, bu kurumların da istemeleri halinde görevli oldukları ilde, alanında öğretmen ihtiyacı da dikkate alınarak muvafakat verilmektedir açıklamasında bulunuldu.

İşte soru önergesine verilen cevap:

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.