MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısı yapıldı! İşte gündeme taşınan maddeler!

MEB Kurum İdari Kurulu Toplantısı yapıldı! İşte gündeme taşınan maddeler!

Millî Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Kurulu (KİK) Ekim 2023 toplantısı, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kahraman, Hukuk Müşaviri Av. Harun Kale; Millî Eğitim Bakan...

Millî Eğitim Bakanlığı Kurum İdari Kurulu (KİK) Ekim 2023 toplantısı, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kahraman, Hukuk Müşaviri Av. Harun Kale; Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Personel Genel Müdürü Bülent Çiftci ve Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim çalışanlarının gündemini meşgul eden konuların, ivedi çözüm bekleyen sorunların ele alındığı toplantıda konuşan Talat Yavuz, her yıl yapılan kurum idari kurullarının, çalışanların işverene doğrudan problemlerini iletmek ve temsilcileri aracılığıyla çözüme katkıda bulunmak için oluşturulan demokratik bir platform olduğunu vurgulayarak, “Taleplerimiz doğrultusundaki düzenlemelerin en kısa sürede gerçekleştirilmesini, eğitim çalışanlarının anayasal ve evrensel insan hakları standardına uygun bir şekilde sosyal, mali, özlük haklarının ve çalışma ortamları ile çalışma şartlarının iyileştirilmesini beklediklerini” ifade etti.

Kurulun gündemine taşıdığımız konular şunlar:

-Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları ivedilikle gerçekleştirilmeli; en geç iki yıllık periyotlar hâlinde düzenli olarak yapılmalıdır.

-Bütün bakanlık personeline öğretmenevlerinde sunulan konaklama hizmetinde yüzde 50 oranında indirim yapılmalı, 2023 yılı sonuna kadar mevcut kapasitenin öncelikle konaklama ihtiyacı olan bakanlık personeli için kullandırılması yönünde bir düzenleme gerçekleştirilmelidir.

-Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında açılan kurs merkezlerinde görev yapacak memur ve hizmetli personel yönünden sayı sınırlaması olmaksızın görevlendirme yapılabilmesi sağlanmalıdır.

-Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında, kurs merkezlerince belirlenen derslerin yanında öğrenci/kursiyer ve velilerden gelen istek üzerine diğer dersler için de kurs açılabilmesi yönünde düzenleme yapılmalıdır.

-Öğretmenlerin alan değişikliği iş ve işlemleri 2023 yılı bitmeden evvel tamamlanmalı, alan değişikliği işlemleri atama takvimine dâhil edilmelidir.

-Öğretmenlerin il içi yer değişikliği işlemlerinin mağduriyet üretmeden, adil ve hakkaniyete uygun olarak yürütülmesini sağlayacak şekilde ve tercihleri itibarıyla hizmet puanı üstünlüğüne göre sıraya konularak norm açığı oluştukça yer değişikliği taleplerinin bu sıraya göre karşılanması konularında Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmalıdır.

-2024 yılı bütçe kanunu sürecinde bütçe kanunu eki (K) cetvelinin fazla çalışmaya ilişkin bölümüne “öğretmenevleri ve akşam sanat okulları” ibaresinin eklenmesi için girişimde bulunulmalıdır.

-6 ve 7. Dönem Kamu Görevlileri Toplu Sözleşmesi’nde yer alan “Kamu kurum ve kuruluşları, imkânları çerçevesinde personeline kreş hizmeti sunma, kalitesini ve kapasitesini artırma konusunda ihtimam gösterir” hükmü gereğince bakanlık merkez teşkilatı ve bağlı birimleri ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde görev yapan personelin anaokulu öncesi yaş grubundaki çocukları için kurum hizmet binalarında kreş ve gündüz bakımevleri açılmalıdır.

-Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında bulunan personel yönünden, parasız yatılılık ve bursluluk sınavına katılacak öğrencilerde aranacak şartlara dair Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin 4. maddesinin ikinci ve beşinci fıkralarının (ç) bentlerindeki “dört katı” ibaresi “yedi katı” olarak düzenlenmelidir.

-Öğretmen kadrolarında bulunmaktayken şube müdürü veya daha üst kadrolara atananlara, görevlerinin sona ermesi hâlinde eğitim kurumları yöneticiliği yeniden görevlendirme başvurusunda bulunma hakkı tanınmalıdır.

-Danıştay 2. Dairesi tarafından verilen yürütmenin durdurulması kararlarının gerekçeleri göz önüne alınarak, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 40. maddesi ivedilikle yeniden düzenlenmelidir.

-Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 44. maddesinin yedinci fıkrasında yer alan, ‘analık iznini takip eden bir yıl boyunca isteme bağlı nöbet görevi verilmemesi’ hükmü, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikte olduğu gibi iki yıl şeklinde düzenlenmelidir.

-Öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan veya tamamlamış sayılanlardan, sonrasında zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına atananlar, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 40. maddesinin altıncı fıkrası kapsamına alınmalıdır.

-Meslek yüksekokullarının aşçılık programlarından veya her türden meslek liselerinin aşçılık sertifikası almaya imkân sağlayan bölümlerinden mezun olup halen aşçı ünvanıyla çalışan personelin, tekniker unvanı için öngörülen mali haklardan yararlandırılması sağlanmalıdır.

-Sendika şube veya temsilcilik yönetim kurulu üyelerinin ve işyeri temsilcilerinin istekleri haricinde (hizmet gereği yapılanlar hariç olmak üzere) görev yerlerinin değiştirilmemesi gerektiği yönünde işlem tesis edilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.