MEB Müsteşarının yargıyla ilgili sözlerine tepki

MEB Müsteşarının yargıyla ilgili sözlerine tepki

Mesleki ve Teknik Eğitim Sendikası, bir açıklama yaparak, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'e tepki gösterdi ve "Sayın Müsteşarımızın bu davayı ciddiye almadığını ifade etmesi ayrıca bir talihsizliktir." dedi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Sendikasının MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'e verdiği cevap

AÇIKLAMA
Tarih 27.03.2017 Genel

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sayın Yusuf TEKİN'in İstanbul'da düzenlenen bir seminerde 81 İl'den gelen şube müdürlerine hitaben yapmış olduğu ve internette yer alan konuşmasının videosu ve haberi ile dava sürecine ilişkin sendikamızca aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

1. Sendikamızca 2014 yılında açılan söz konusu atamaların iptaline ilişkin davamız kademeli olarak sürmüş ve her kademesi lehimize sonuçlanmıştır. Son olarak Danıştay 2. Dairesince verilen YD kararına MEB'in yapmış olduğu itiraz, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca ret edilmiştir. Diğer bir ifadeyle söz konusu talebimiz Danıştay'ın en üst organı olan İdari Dava Daireleri Kurulunca da onaylamıştır.

Bu kararın onaylanmasının anlamı ataması yapılan 1709 şube müdürünün atamalarının iptali anlamına gelmektedir. Karar sadece 1709 yeni şube müdürü ataması değil rotasyona tabi şube müdürlerini de kapsayan bazı uygulamaların da yürürlüğü durdurulmuştur.

2. Atama nedeniyle zarar gören üyemizin olmadığı ifade edilmesi de tamamen yanlıştır. Mağdur ve hak kaybına uğrayan üyelerimiz mevcuttur. Söz konusu dava, mağdur olan üyelerimiz olduğu için açılmış olmakla birlikte, sendikamız bir eğitim çalışanları sendikası olup, eğitimle ilgili görüş, öneri ve çalışmalar yapmakta, hiçbir siyasi düşünceyi öne çıkarmamakta, tamamen ülkemizin eğitim sisteminin özelikle mesleki ve teknik eğitiminin daha iyi yerlere gelmesine yönelik çaba sarf etmektedir. Bu tür davaların açılmasında önemli olan eğitim çalışanlarının haklarının korunması ve eğitim sistemimizin zarar görüp görmemesidir. Bu dava, çok sayıda yönetici ve öğretmenimiz hak ve adalet yönünden mağdur olması nedeniyle açılmıştır. Sendikamız sorumluluğunun gereğini yerine getirmiştir.

3. Sendikamızın bu gibi davalarla reklam yapma ve üye sayısını artırma gibi herhangi bir düşüncesi olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır.

4. Sayın Müsteşarımızın acelece ve tamamen eksik bilgilendirme nedeniyle böyle bir açıklama yaptığını düşünmekteyiz. Zira kararın kendilerine henüz tebliğ edilmediğini de belirtmektedir. Düşüncemiz öncelikle kararın incelenmesidir. Zaten Milletvekillerin soru önergelerine karşılık Bakanlıkça verilen cevaplarda "şayet dava ile ilgili nihai iptal kararı verildiği takdirde atamaların yeniden değerlendirileceği" de ifade edilmektedir.

5. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız ve Bakanlarımızın çeşitli vesilelerle yaptıkları konuşmalarda yargının bağımsızlığını, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkesini devamlı vurgulamışlardır. Özellikle Sayın Müsteşarımızın bu davayı ciddiye almadığını ifade etmesi ayrıca bir talihsizliktir.

6. Sendikamız yargının bağımsızlığına ve hukukun üstünlüğüne her zaman inanarak çalışmalarını sürdürmektedir.

7. Milli Eğitim Bakanımızdan beklentimiz, yargı kararının uygulamaya koydurarak, mağdur olan yönetici ve öğretmenlerimizin beklentilerine cevap verdirmesi, hak ve adaleti sağlatmasıdır.

Saygılarımızla.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum