MEB'in Proje Okulu Yönetici Atamalarına İl Müdürlüklerinden VETO!

MEB'in Proje Okulu Yönetici Atamalarına İl Müdürlüklerinden VETO!

Talip Geylan: Akademik Başarısı En Yüksek Olan Öğrencilerimizin Okuduğu Proje Okullarımızdaki Keyfilik Ne Zaman Sonlandırılacak?

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, proje okullarının yönetici atamalarının yapıldığını ama yıllarca süregelen rezilliklere yine şahit olduklarını kaydederek, Bakanlık tarafından atamaları yapılmış olan bazı okul yöneticilerinin görevlendirmelerinin iptal edildiğini bildirdi.

İl müdürlüklerinin, kimi siyasilerin ve sözde STK’ların “talebi” üzerine atanmış olan müdürlerimizin kararnamelerini başka “tekliflerle” iptal ettirdiklerini söyleyen Geylan, “Bu nevi müdürlerimizi uyarıyoruz: Sorumlu olduğunuz makam, siyasiler ve STK’lar değil, Bakanlık merkez teşkilatıdır!” diye konuştu. Genel Başkan Geylan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın artık bu gidişata son vermesi gerekmiyor mu? Akademik başarısı en yüksek olan öğrencilerimizin okuduğu bu okullarımızdaki keyfilik ne zaman sonlandırılacak? Milli Eğitim Bakanı sayın Yusuf Tekin’e çağrımız, proje okulu yönetici atamalarında da diğer okullarımızda olduğu gibi sınav esaslı bir süreci hayata geçirmesi ve Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatını artık bu vebalden kurtarmasıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.