Memur maaşları hesapta! İkramiyede umut yok...

Memur maaşları hesapta! İkramiyede umut yok...

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala memurların ikramiye umudu kalmadı. Haziran ayı maaşları ise iki önce hasaplarına yattı.

Ramazan Bayramı'nın 24 Haziran seçimleri öncesine rastlaması, milyonlarca emekli, memur ve çalışıanı sevindirdi.

Emekmililere 1000 TL'lik bayram ikramiyesi ödemesinin ardından, işçi ve memur emeklilerinin emekli maaşları da bayram öncesi ödendi.

Son olarak hükümet, milyonlarca memurun Haziran ayı maaşlarını iki önce hesaplarına yatırdı.

Memurların maaşları 13 Haziran itibariyle hesaplarına yattı.

Yine kamuda çalışan işçilerin bir kısmına da avans ödemesi yapıldı.

Böylece, kamudan maaş alanların tamamına yakını bayram öncesinde para almış oldu.

AĞBAL AÇIKLAMIŞTI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bir süre önce kamu görevlilerinin 15 Haziran'da yapılacak olan ödemenin bayram nedeniyle önce yapılacağını açıklamıştı.

Ağbal'ın açıklaması şöyle:

“Kamu görevlilerinin her ayın 15’inde maaşlarını alıyorlar. Haziran ayı maaşları bayramın 1’inci gününe geliyor. Bugün bütün bakanlıklara kamu kurum ve kuruluşlarına bir genelge gönderdik. Bütün kamu görevlilerimiz, memur, sözleşmeli memur, işçi ve diğer statülerde çalışan bütün kardeşlerimizin maaşları 13 Haziran’da hesaplarına yatacak. Dolayısıyla mübarek Ramazan Bayramı’na girmeden bütün kamu görevlilerimiz de maaşlarını almış olacak. Bütün kamu kurum ve kuruluşları gerekeli hazırlıkları yapıyorlar. Bu konuda bakan olarak gerekli talimatı verdim. Bakanlık olarak bu konuyu takip ediyoruz. Bayram girmeden önce nasıl emeklilerimizin aylıklarını ödediysek, nasıl emeklilerimize Ramazan Bayramı ikramiyesini ödediysek şimdi de kamu çalışanlarımızın aylıklarını da bayram girmeden önce ödemiş oluyoruz. Yaklaşık 3 milyon 700 bin kamu çalışanı bu şekilde bayram girmeden önce maaşlarını almış olacak."

İKRAMİYEDEN UMUT YOK

Öte yandan, milyonlarca memurun merakla beklediği memurlara da bayram ikramiyesi verilmesine yönelik ise umutlar azaldı. Memurların tüm ısrarlarına rağmen Ramazan Bayramı öncesinde bu yönde bir adım atılması beklenmiyor.

Kaynak : SGK Rehberi

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.