Memura Ek Zam Hükümetin Elinde

Memura Ek Zam Hükümetin Elinde

SAYIN BAKAN MEMURA “EK ZAM” YAPMAK ELİNİZDE

2013 yılında yapılan toplu sözleşmelerde, 123 liralık seyyanen zamma evet diyen malum konfederasyon enflasyon farkını unutunca, 2014 yılı Temmuz ayı itibariyle memurların aylık kayıpları 200 lirayı aştı. Bunun üzerine, İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt bir  soru önergesi vererek,  memurların kayıplarının karşılanmasını istedi. Önergede, önceki yıllardan farklı olarak seyyanen zam yapılmasının nedeni sorulurken, maaşlara önceki yıllarda yapılan yüzdelik artışların tüm gelire uygulanmasına rağmen, bu yıl sadece taban aylıkta artış yapılmasının mağduriyet yarattığı belirtildi  ve bu mağduriyetin giderilmesi yönünde çalışma olup olmadığı soruldu.

Öğüt’ün soru önergesine cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “ilave zam yapılması hususunda yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” dedi.

Bakan Çelik’in açıklamasına tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memura ek zam konusunun torba yasada gündeme getirilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi.

“2013 yılında yapılan toplu sözleşmeye atıfta bulunan Bakan Çelik, seyyanen zam nedeniyle enflasyon farkını alamayan memurların  ve emeklilerin mağdur olmasına bir kez göz yumdu. 2014 memur maaş zammıyla ortalama memurun maaşı %5.2 oranında artarken, enflasyon yüzde 6’ların üzerinde çıkması, aradaki farkın ödenmesini zaruri hale getirdi. Ancak yetkili sendikanın basiretsiz tutumu nedeniyle enflasyon farkı ödenmesinin toplu sözleşmeye eklenmemesinin bedeli memura ve emekliye ödetilmek istenmektedir. Memura ek zam verilmesi hususu sadece toplu sözleşme masasıyla sınırlı değildir. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçerek Genel Kurul’a gelen Torba yasaya bir madde eklenerek enflasyon farkı memurlara ve memur emeklilerine ödenebilir.  Bakan Çelik’in soru önergesine verdiği cevaptaki gibi yapılan bir açıklama ancak  vurdum duymazlık olarak nitelendirilebilir.

ÇOK GEÇ OLMADAN MEMURA VE EMEKLİYE HAKKI OLANI VERİN!

Türkiye Kamu-Sen olarak bir kez daha yetkilileri hakkımızı vermeye davet ediyoruz. Vergi ve SSK borçlarını yapılandıran, patrona kasa affı getiren, trafik cezalarını affeden Torba yasaya,  Meclis Genel Kurulu’nda görüşülürken bir madde daha ekleyip,  enflasyon farkını memurlara verebilirsiniz. Bunu yapmak Bakan Çelik ve hükümetinin elindedir. 2,5 milyon memur Bakan  Çelik’ten “mağduriyetlerin giderilmesi yönünde çalışma yapılmamaktadır” açıklaması yerine, “memurun hak ettiği enflasyon farkı ödemesi maaşlara yansıtılacaktır” açıklamasını duymak istemektedir.Sayın Başbakan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in daha önce "memuru ve emekliyi enflasyona ezdirmedi" şeklinde yaptıkları açıkllamalar havada kalmıştır. Türkiye Kamu-Sen bu ayıplarını her platformda yüzlerine vurmaya devam edecektir. ”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.