Memurların 3 Aylık Enflasyon Kaybı Belli Oldu! İşte Meslek Meslek Maaş Kayıpları...

Memurların 3 Aylık Enflasyon Kaybı Belli Oldu! İşte Meslek Meslek Maaş Kayıpları...

Memur maaşlarına Ocak ayında yapılan %15'lik enflasyon zammının ardından, üç aylık süreçte enflasyon kayıpları meslek meslek hesaplandı. Ancak, bu kayıpların aylık olarak enflasyon farkı ile telafi edilmesi beklenirken, hükümetin bu beklentiyi karşılamadı

Memur maaşlarına Ocak ayında yapılan %15'lik enflasyon zammının ardından, üç aylık süreçte enflasyon kayıpları meslek meslek hesaplandı. Ancak, bu kayıpların aylık olarak enflasyon farkı ile telafi edilmesi beklenirken, hükümetin bu beklentiyi karşılamadığı belirtildi.

Bu konuda açıklama yapan BASK Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Ocak ayında verilen %15'lik artışın üç ay içinde eridiğini ve memur maaşlarının önemli bir kısmının kaybedildiğini ifade etti. Öğretici, 9/1 derecedeki bir memurun maaşının ilk üç ayda 4,617 TL, aynı derecedeki bir öğretmenin maaşının ise 4,909 TL eridiğini belirtti.

Öte yandan Temmuz ayında toplu sözleşme gereği %10 artışın yanı sıra Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon farkının da ödenmesi gerektiği vurgulandı. Ancak, TÜİK enflasyonu kadar artış alacak olan çalışan ve emeklilerin, sahadaki fiyat artışlarının TÜİK verilerini aştığını düşündüğü belirtildi.

İşte memur maaşlarının ne kadar eridiğini gösteren tablo:

gkts1fswwaal8a3-1.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.