Meral Akşener'in '5. parti'si yolda iddiası

Meral Akşener'in '5. parti'si yolda iddiası

Kurultay süresinin zora girmesiyle MHP'li muhalifler yeni bir yol haritası üzerinde çalışmaya başladı. Meral Akşener ise uzun zamandır kulislerde konuşulan 5. partiyi kurma hazırlıklarına başladı.

Kulislerde Meral Akşener’in MHP içindeki mücadelesini sürdüreceği konuşulurken, eş zamanlı olarak 5. parti hazırlıklarına da hız verildiği öğrenildi. Muhalif kanada geçen bazı milletvekillerinin de katılımıyla TBMM’de temsil edilecek yeni partinin adının, “Milliyetçi Demokrat Parti”olabileceği öne sürülüyor.
Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, YSK ve Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği kararların ardından MHP’deki kongre süreci askıya alınırken, muhalifler yol haritalarını gözden geçiriyor.

KORAY AYDIN MHP'DE DEVAM
Koray Aydın’ın başka bir partide siyasi mücadele vermesi beklenmiyor. Genel merkezin olası disiplin hamlesiyle kulvar dışında kalmazsa mücadelesini yine MHP içinde sürdürecek. Genel başkan adaylığı için ismi geçen Sait Gönen, Suat Başaran ve Süleyman Servet Sazak’ın da benzer bir yol izleyeceği ifade ediliyor.

AKŞENER YARIŞAMAZ
Kulislerde en çok konuşulan ise Meral Akşener’in ne yapacağı. Akşener’in MHP içinde kalarak mücadele etmesi gelinen aşamada oldukça zor gözüküyor. Kongrenin yargı kararlarının zamanlaması hesaplandığında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin işaret ettiği 18 Mart 2018’e kalması halinde Akşener’in aday olması dahi mümkün gözükmüyor. Olası bir disiplin işlemiyle partiyle ilişkisinin kesilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

KONGREYİ ZORLAYACAK
Akşener ise kısa sure içinde olağanüstü kongrenin toplanması için parti içinde kalarak sonuna kadar mücadele etme kararlılığını gösteriyor. Yargı kararlarının en kısa sürede sonuçlanmasını bekleyen Akşener kanadında, yeni bir kongre girişiminin hazırlığı yapıldığı da iddia ediliyor. Akşener’in kanadında delegelerden olağanüstü kongre toplanması için imza toplanmaya başlandığı öne sürülüyor.

5. PARTİ HAZIRLIĞI
Akşener’in sokakta yakaladığı siyasi rüzgarı da değerlendirmek istediği dile getiriliyor. Ağırlığı MHP kökenli isimlerle merkez sağda yeni bir oluşuma hazırlandığı iddia edilen Akşener’in 5. partiyi son hamle olarak ajandasında tuttuğu vurgulanıyor.
Akşener’in partisinin adı bile kulislerde konuşuluyor. Yeni partinin, “Milliyetçi Demokrat Parti” veya MHP’nin kapatıldığı darbe döneminde kurulmuş bulunanMilliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) olacağı öne sürülüyor.

TBMM’DE TEMSİL

Akşener’in muhalif kanatta yer alan MHP’li bazı milletvekillerini de yanına alarak TBMM’de temsil olanağını yakalayacağı vurgulanıyor. Akşener’in Ak Parti içinden transfer çalışmalarıyla da Meclis’te 20 milletvekiline ulaşarak grup kurmayı düşündüğü de ifade ediliyor.
Muhalif konumdaki Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İzmir Milletvekili Oktay Vural’dan hangisinin yeni parti sürecinde dahil olacağı, AK Parti içinde kimlerin gelebileceği ise kulislerde “isim toto” oynanarak gündeme getiriliyor.

Kulislerde Akşener kanadında yeni parti için tüzük çalışmalarının da sessiz sedasız yürütüldüğü ifade ediliyor.
Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.