Milli Eğitimde deprem olacak!

Milli Eğitimde deprem olacak!

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, bir yazılı açıklama yaparak, Milli Eğitim Kanunu'nda yapılan değişikliği değerlendirdi.

 

 
Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, Milli Eğitim Kanunu'nda yapılan değişiklikle 4 yılını doldurmuş bütün okul müdürlerinin haklarının elinden alınacağını savunarak, "Milli Eğitiim'de 13 Haziran'da yıkıcı ve yok edici büyük bir deprem olacak" dedi.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, bir yazılı açıklama yaparak, Milli Eğitim Kanunu'nda yapılan değişikliği değerlendirdi. TBMM'de kabul edilen bir yasanın Milli Eğitim Bakanlığı'nı felç ettiğini iddia eden Hanefi bostan, "Milli eğitim temel kanunu İle bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı TBMM'de kabul edildi ve yürürlüğe girdi. Bu kanun tasarısının Milli Eğitimi felç edeceğini, büyük haksızlıklara ve zulümlere sebep olacağını, eğitimi içinden çıkılmaz noktaya taşıyacağını defalarca gündeme getirmemize rağmen Hükümet bu uyarılara kulak asmadı. Bu kanun, artçı sarsıntılarını gösterdi ve 13 Haziran'da da yıkıcı ve yok edici büyük depreme yol açacağı açıktır. Tam 12 şiddetinde MEB'i yerle yeksan edecek yok edici deprem. Daha doğrusu MEB'de kıyamet kopacaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda iki yılda beri usulsüz yöntemlerle idareci atamaları yapıldığını savunan Bostan, yeni çıkarılan kanun sayesinde bütün il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile bütün okul müdür ve yardımcılarını görevden almanın kolaylaşacağını ileri sürdü.

"MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ EĞİTİM UZMANI YAPILDI"

Milli eğitim müdürlerinin görevden alınarak eğitim uzmanı yapıldığını söyleyen Bostan, "Yine ülke genelinde olduğu gibi İstanbul'da da görevden alınan 21 ilçe milli eğitim müdürü yerine yandaş sendikanın şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve iş yeri temsilcileri ilçe milli eğitim müdürü olarak atandı. MEB'de asıl yıkıcı deprem 13 Haziran'da bekleniyor. Çıkarılan yeni MEB kanunu gereği 13 Haziranda 4 yılını doldurmuş bütün okul müdürleri, başmüdür yardımcıları ve müdür yardımcılarının yöneticilik hakları zorla ellerinden alınıyor. Peki neden? Yandaş sendikanın arzusu budur. Okul okul dolaşıp kendi sendikalarına üye olanları yönetici atayacaklarını, üye olmayanları görevden alacaklarını avaz avaz bağırıyorlar" iddiasına bulundu.

Hanefi Bostan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık ülkemizde yönetici olmak için liyakat, bilgi ve becerinin bir önemi kalmamış, yandaş sendikaya üye olmak yeterli hale gelmiş. İnanmayacaksınız ama maalesef gerçek budur. Hatta bu yeterli değil, zulümde, haksızlıkta ve hak yemede tavan yapmış olmanız gerekir. Yeni atanan il ve ilçe milli eğitim müdürleri bunun en bariz örneği. Nitekim yandaş sendika üyesi bir öğretmen veya yönetici derse girmeyebilir, okula gelmeyebilir, asli görevlerini yapmayabilir. Çünkü o imtiyaz sahibidir. Bunu tespit etmeniz ve ilgili yerlere bildirmeniz suçtur. MEB'de asıl yıkıcı deprem 13 Haziran'da bekleniyor. Çıkarılan yeni MEB Kanunu gereği 13 Haziranda 4 yılını doldurmuş bütün okul müdürleri, başmüdür yardımcıları ve müdür yardımcılarının yöneticilik hakları zorla ellerinden alınıyor. Peki neden? Yandaş sendikanın arzusu budur. Okul okul dolaşıp kendi sendikalarına üye olanları yönetici atayacaklarını, üye olmayanları görevden alacaklarını avaz avaz bağırıyorlar"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum