MİT Müsteşarı, ucu ucuna kurtulmuş

MİT Müsteşarı, ucu ucuna kurtulmuş

MİT Müsteşarı'nın dışarıya çıkışı, girişi, herkes nasıl ucu ucuna kurtulmuş, dakika dakika saat saat ortaya koyduğumuzda ortaya çıkıyor.

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, TVNET'teki Akıl Odası programında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yarar'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye'nin şu anda AWACS'ları var. Etki alanımız 800 kilometre genişledi. Bu İsrail'in tam ortasına kadar bir sahayı kapsar. Bugün görüyoruz ki silahlı İHA ne kadar önemli. Silahlı İHA ile bir yere asker girmeden de bir yeri vurabiliyor. Operasyon yapan alanı göremiyorsan operasyon yapamazsın. Muhakkak alanı görmelisin, irtibatın olmalı, ateş yeteneğin olmalı.

'Türkiye umudun ötesine geçti'

Allah'a şükür bugünleri gördük. Türkiye umudun ötesine geçti. Çukurca'da TSK unsurları araziye çıkmadan 400 terörist öldürüldü. Şimdi anlıyor musunuz bugüne kadar Türkiye'ye neden silahlı İHA verilmedi?

'15 Temmuz'u yapanlar 1 yıldır planlıyordu'

15 Temmuz sadece bir gün sürdü ama planı yapanlar bir yıldır çalışıyordu. Üst akılın bir oyun planı ve bu planda kullanacağı bir sürü vatan haini var. Ancak millet bunu önledi. PKK'nın barikatlar önünde ezildiği süreçte de halkın dirayetiyle oyunu bozduk.

'Genelkurmay'a istihbarat 'darbe' şeklinde gitmiyor'

MİT 14.45'te başladığında eğer doğru tepki vermese, bu bilgi Genelkurmay'a gitmezdi. Genelkurmay'a eğer bu bilgi gitmese ve hareket başlamasa farklı olurdu. Fakat Genelkurmay'a istihbarat 'darbe' şeklinde gitmiyor. Genelkurmay'a ilk mesaj 16.05'te çekiliyor.

Genelkurmay Başkanı'nın refleksleri olayın seyrini değiştiriyor

Eğer ihbarı yapan binbaşı söylememiş olsa her şey farklı olurdu. 2014'te örgütten ayrılmış bir isim. Eğer MİT refleksini biraz daha gevşek vermiş olsaydı, biz gece saat 03.00'te çat diye yakalanmıştık. MİT bilgiyi Genelkurmay'a gönderiyor. Genelkurmay Başkanı getirin şu adamların bilgisini diyor. Ondan sora Genelkurmay Başkanı'nın refleksleri, verdiği emirler olayın seyrini değiştiriyor.

'Bütün ifadeleri tek tek okudum'

Hakim, savcı, polis değilim ama bütün ifadeleri tek tek okudum. Kitapta mizansene hiç girmedim. Asıl önemli olan şeylerden bir tanesi bu 24 saate ortaya koyduğumuzda, insanların ne olup bittiğini öğrenmesi lazım. İnsanlar, 'Neden düğüne gitmişler, neden o komutanlar çağrılmamış' diyorlar. O soruların cevapları burada var. Bu bilinmeyenler 'tiyatro' denmesine neden oluyor.

'Herkes ucu ucuna kurtulmuş'

MİT Müsteşarı 19.45'te Cumhurbaşkanımızı arıyor, ulaşmaya çalışıyor. O sırada Cumhurbaşkanımız istirahatte. MİT Müsteşarı yine de Cumhurbaşkanı'nın koruma müdürünü arayıp "Ankara'da bazı hareketler var. Ekip durumunuz nasıl? Takviyeye ihtiyacınız var mı?" gibi sorular soruyor. Çünkü gelen istihbarat 'darbe' şeklinde değil. MİT Müsteşarı'nın dışarıya çıkışı, girişi, herkes nasıl ucu ucuna kurtulmuş, dakika dakika saat saat ortaya koyduğumuzda ortaya çıkıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.