Muammer Karaman'dan MEB'e Çözüm Çağrısı: Meslek Kanunu, Ek Ders, Alan Değişikliği...

Muammer Karaman'dan MEB'e Çözüm Çağrısı: Meslek Kanunu, Ek Ders, Alan Değişikliği...

Muammer Karaman, Bursa 1 No’lu Şube’nin genişletilmiş divan toplantısına katılarak, eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında saha çalışmalarını, diyaloğu ve müzakereyi önemsediklerini ifade ederek, “Birçok sorunun çözümüne vesile olan ve mevcut beklentilerin gerçekleşmesi için gayretlerini sürdüren bir sendikayız” dedi.

Muammer Karaman, Bursa 1 No’lu Şube’nin genişletilmiş divan toplantısına katılarak, eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eğitim-Bir-Sen’in, sözünü ve sesini Türkiye’den binlerce kilometre uzaklara taşımayı başarmış bir sendika olduğunu kaydeden Karaman, “Yaptıklarımızın ve söylediklerimizin etkilerini Güney Amerika’dan Asya’nın ortalarına, Afrika’nın güneyinden Pasifik ülkelerine kadar ulaştırdık” şeklinde konuştu.

Üyelerine karşı sorumluluklarını yerine getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemize, milletimize, yerküremize karşı da sorumlu davrandık her zaman. Eşitsizlikler ve adaletsizlikler, yoksulluk ve yoksunluk insanlığın kaderi olmamalıdır, diyoruz. Bakış açılarımız farklı olsa da yaşadığımız acılar aynıdır. Mehmet Akif İnan’ın, ‘Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/ Gökleri insanın ortak tarlası’ bakış açısıyla emek mücadelemizi yerelden evrensele büyütmeyi sürdürüyoruz. Mücadelemiz, kapitalistlerle, emperyalistlerle, siyonistlerledir, onların taşeronu teröristlerledir.”

Eğitim çalışanlarının sorunlarına ve beklentilerine değinen Karaman, acilen çözülmesi gereken sorunların olduğunu dile getirerek, ek ders birim ücretinin artırılması, seyyanen zammın ve tüm ücret kalemlerinin emeklilik kesintilerine yansıtılması, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun revize edilerek geliştirilmesi, alan değişikliği talebinin karşılanması, il içi sıra sisteminin yeniden uygulanması çağrısında bulundu.

Sorunların çözümü noktasında saha çalışmalarına, diyaloğa ve müzakereye çok önem verdiklerini vurgulayan Karaman, “Onlarca sorunun çözümüne vesile olan ve mevcut beklentilerin gerçekleşmesi için gayretlerini sürdüren bir sendikal örgütlenmeyiz” diye konuştu.

Muammer Karaman, ilk günkü heyecan, azim ve kararlılıkla hak, emek ve özgürlük mücadelesine devam ettiklerini dile getirerek, şunları söyledi: “İşimiz vaktimizden çok diye şikâyet etmeyeceğiz, örgütlü yapımızla zoru kolay kılmaya devam edeceğiz. Emeğimizi çaldırmayacak, emek hırsızlarına nefes aldırmayacağız. Sahadan onlarca sorun sayabiliriz ama umudumuz, örgütlülüğümüz sorunlarımızdan daha büyüktür. Dünkü sorunlarımız bugünkülerden çok daha kolay değildi. Hepsini bir bir aştık, aşıyoruz. İstikametimizi gündelik değişkenlere göre bozmayacak, sendikal yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürecek; üyemize ve ülkemize kazandırmaya, çözülmemiş sorunları da çözmeye devam edeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.