Müdür Başyardımcısı 5. Kez Davayı Kazandı

Müdür Başyardımcısı 5. Kez Davayı Kazandı

Ankara 6. İdare Mahkemesi 20/12/2016 tarih ve 2016/3460 Esas sayılı kararıyla yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme kararı Ankara Valiliği’ne tebliğ edildi. Kısa sürede uygulanması bekleniyor.

Ankara'da Yönetici Görevlendirme sürecinde yaşananlar "Bu kadarına da pes" dedirtti.

İşte o olay ve yaşananlar:

Ankara 6. İdare Mahkemesi 20/12/2016 tarih ve 2016/3460 Esas sayılı kararıyla yürütmeyi durdurma kararı verdi.  Mahkeme kararı Ankara Valiliği’ne tebliğ edildi. Kısa sürede uygulanması bekleniyor.

            1-Öğretmen Cemil EROL, 2010 yılında yeniden atama kapsamında Çankaya Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne müdür başyardımcısı olarak atanmış ve 23/7/2010 tarihinde görevine başlamıştır. Bu görevinden bir inceleme raporunda getirilen idari teklife dayalı olarsak alınmış, Sincan’a öğretmen olarak atanmıştır. Bu işlemi Ankara 11. İdare Mahkemesi şekilden iptal etmiştir. Ankara Valiliği 2013 yılında mahkeme kararını uygulamış, Cemil EROL’u müdür başyardımcılığı görevine iade etmiştir. Fakat şekilden iptal edildiği için aynı gün yeniden almıştır.

            2-Cemil EROL, hakkında inceleme raporu düzenleyen ve idari teklif getiren Eğitim Müfettişini şikâyet etmiştir. Bakanlık müfettişleri bu müfettişi kusurlu buldukları için kınama cezası teklifi getirmişlerdir. İncelemenin usulsüz olduğu ortaya çıkmıştır. İşlemin esastan da hukuka aykırı olduğu savıyla, yeniden dava açmıştır. Bu davayı Ankara 12. İdare Mahkemesi reddetmiştir. (Bu kararı veren 3 hâkimden iki tanesi FETÖ’den ihraç edilmiş, bir tanesi de gözaltına alınmıştır. ) Bu karara davacı itiraz etmiştir. Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu bu kararı bozmuş ve işlemi esastan da hukuka aykırı bularak iptal etmiştir. Bu karar gereği Cemil EROL’un Çankaya Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Müdür Başyardımcısı olarak atanması gerekirken, Ankara Valiliği Güdül’e  atamıştır. İdare, Yargı kararını sürgün vesilesi olarak kullanmıştır.

            3-Davacı bu atama işleminin iptali için de dava açmıştır. Ankara 9. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bu karar gereği, Cemil EROL Çankaya Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Müdür Başyardımcısı olarak atanmıştır. Yeni görevine 15/07/2015 tarihinde başlamıştır. Fakat hukuksuzluklar devam etmiştir. Bu kez de Okul müdürü bir yazı yazarak okulda müdür başyardımcılığı normu olmadığı gerekçesiyle, öğretmen olarak göreve devam edeceğini bildirmiştir. Cemil EROL,  bu işlem içinde dava açmıştır. Ankara 6. İdare Mahkemesi 26/01/2016 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Bu karar gereği 7/03/2016 tarihinde müdür başyardımcılığına yeniden başlamıştır.

            4-Cemil EROL, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu’nun 12/11/2014 tarihli iptal kararını uygulamadığını ileri sürerek, Ankara Valiliği aleyhine manevi tazminat davası açmıştır. Ankara 5. İdare Mahkemesi Cemil EROL’a 5.000,00.-TL manevi tazminat ödenmesine karar vermiştir. 

            5-Ankara Valiliği bu kez de Cemil EROL’un müdür başyardımcılığı görevinde 4 yılını doldurduğu gerekçesiyle, 24/6/2017 tarihinde Müdür başyardımcılığından almış, aynı okula norm fazlası uzman muhasebe ve finansman öğretmeni olarak atamıştır. Cemil EROL bu işlem için de dava açmıştır. Ankara 6. İdare Mahkemesi Cemil EROL’un görevden almalar nedeniyle, toplam 274 gün müdür başyardımcılığı görevinde bulunduğunu, 4 yılını doldurmadığını saptamış ve bu işleminde 20/12/2016 tarihinde yürütmesini durdurmuştur. Bu karar Ankara Valiliği’ne 8/02/2017 tarihinde tebliğ edilmiştir.  Mahkeme kararının kısa sürede uygulanması beklenmektedir.

            Bir kişi hakkında bu kadar çok hukuk dışı işlem yapanlara, davacıya ödenen manevi tazminat, yargılama giderleri ve Avukatına ödenen vekâlet ücretleri sorumlulara rücu edilmesi gerekir ki, bir daha hukuk dışı işlem yapmasınlar.

www.turkiyeegitim.com / özel haber

karar1-001.jpgkarar2-001.jpgkarar3.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.