Müdür Yetkilik Görevi Yöneticilikten Sayıldı

Müdür Yetkilik Görevi Yöneticilikten Sayıldı

Sözleşmeli öğretmenlik döneminde yaptığı fiilen müdür yetkililiği görevinin yöneticilik hizmet süresinden sayılmasına dair mahkeme kararı

Eğitim Söz Sen tarafından  Sözleşmeli öğretmenlik döneminde yaptığı fiilen müdür yetkililiği görevinin yöneticilik hizmet süresinden sayılmasına dair mahkeme kararı açıklaması


Sendikamızın bir üyesinin  sendikamız aracılığı ile Şanlıurfa İdare Mahkemesinde;Sözleşmeli öğretmenlik döneminde yaptığı fiilen müdür yetkililiği görevinin yöneticilik hizmet süresinden sayılması talebiyle yaptığı buna istinaden yöneticilik başvurusunun da  reddedilmesi üzerine açtığı davayı lehine düzenleme olarak kazanmıştır.

Böylece mahkeme hem yöneticilik görev sürelerinin 632 kanun hükmünde kararname ile  kadrodan sayılmasına hem de  yöneticilik başvurusunun reddedilmesine ilişkin idarenin haksız yaptırımının önüne geçip, yeniden müdürlük görevi verilmesine  hükmetmiştir.
 
İlgili karar bu durumda olanlar için büyük bir önem taşımakla beraber emsal karar niteliğindedir.

Sendikamızın tüm haksızlıklara karşı yürüttüğü hukuksal mücadele tüm boyutuyla her zaman haklının yanında devam edecektir.


Sendikamızın üyelerinin haklarını korumak 1.önceliktir.Tüm eğitim çalışanlarının sesi ve sözü olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Sendikamız aracılığı ile kazanım sağlayan arkadaşımızı ayrıca kutlarız.

Ş.URFA İdare Mahkemesi’nin kararı 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.