Müdürlerin %81'i aynı sendikadan çıktı

Müdürlerin %81'i aynı sendikadan çıktı

Yönetici değerlendirme sonuçlarına göre 75 puanın altında kalarak müdürlük görevi sona eren okul yöneticileri, Türkiye’nin çeşitli illerinde protestolara devam ediyor.

Yönetici puanlamalarının liyakate göre olmadığına ve sendika ismi göz önünde bulundurularak yapıldığına dikkat çeken Aktif Eğitimciler Sendikası’nın hazırladığı çalışma ise değerlendirmelerin objektif olmadığını ortaya koydu. Yeniden müdür olma hakkı elde eden 8 bin 705 kişinin yüzde 81’inin hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen üyesi olduğu ortaya çıktı. Kalanların yüzde 9’unun Türk Eğitim-Sen, yüzde 4’ünün Eğitim-Sen, yüzde 1’inin Eğitim-İş, yüzde 1’inin Aktif Eğitim-Sen üyesi ve yüzde 4’ünün sendikasız müdürlerden olduğu dikkat çekti. Aktif Eğitim-Sen Başkanı Osman Bahçe, sonucun sürpriz olmadığını belirterek, “Görevden alınan ilçe müdürlerinin yerine bal tutan parmağını yalar hesabı genelde hükümete yakın sendikanın şube yöneticileri ve üyeleri atandı.” dedi. İlan edilen sonuçların çalışkan ve başarılı pek çok müdürün siyasi, ideolojik ve sendikal gerekçelerle elendiklerini gösterdiğini belirten Bahçe, “Okulun paydaşları tarafından 40 tam puan alan birçok eğitim emekçisi ilçe yetkililerinin değerlendirmelerinde 60 puan üzerinden 3 puan, 5 puan gibi incitici notlar verilerek rencide edilmiştir.” diye konuştu. Müdürlük görevi son bulan kişilerin, durumu mahkemeye taşımaları gerektiğini söyleyen Bahçe, şu tavsiyelerde bulundu: “Aksi halde Anayasa Mahkemesi yasayı iptal etse bile yüksek mahkemenin kararları geriye işlemediği için haklarını arayamayacaklardır. Dava dosyaları en geç 5 Eylül 2014 tarihinde mahkemeye sunulmalıdır. Gerekli bir işlem de, yeniden müdür olmalarını engelleyen formdaki yanlı değerlendirmeyi 22 Ekim 2014 tarihinden önce mahkemeye taşımalarıdır.”


Eğitim sendikalarından ortak tepki

Milli Eğitim’deki kadrolaşmaya sendikaların tepkisi devam ediyor. Denizli’de de dört eğitim sendikası bir araya geldi. Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen yönetici ve üyesi öğretmenler Saltak Caddesi’ndeki Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde birlikte eylem yaparak Yönetici Atama Yönetmeliği’ni protesto etti. Eğitimciler, atamalarda liyakat ve kariyerin bir kenara bırakıldığı ve yandaş yöneticilerin görevlendirildiğini belirtti.

 

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum