Müezzinoğlu: İstihdam seferberliğini biz başlatacağız

Müezzinoğlu: İstihdam seferberliğini biz başlatacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Aldığınız her artı istihdamda özellikle stratejik alanlarda özellikle yeni mezun olmuş üniversite...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Aldığınız her artı istihdamda özellikle stratejik alanlarda özellikle yeni mezun olmuş üniversite gençlerimizde diyoruz ki; "yüzde 50'sini biz destekliyoruz. İstihdamsa istihdam seferberliğini biz başlatacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında, odalarda ve borsalarda kurulacak İŞKUR Hizmet Noktası Protokolü imzalandı. TOBB Kabul Salonu'nda düzenlenen imza törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan ve 81 ilin İŞKUR il müdürleri katıldı.

"İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNİ BİZ BAŞLATACAĞIZ"

Müezzinoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"İstihdamdamsa istihdam seferberliğini biz başlatacağız. Her bir yaşta 1 milyon 250 bin genci olan bir zenginliğin sahibiyiz. Onları 2-3 bir istihdam alanına aldığımızda bunların yüzde 90'ı bizim için hep artı üretecektir. Onların o nedenle biz işbaşı eğitim programlarıyla istihdama kazandıralım diyoruz. Bu istihdama kazandırdıklarımız bizim veya işverenimizin artısı bizim de üretimimiz üretimin artışı olacaktır. İşbaşı eğitimlerine katılan gençlerimizin veya çalışanımızın neredeyse yüzde 70'i kalıcı istihdama dönüşüyor. Bu da çok önemli kazanım. Önümüzdeki süreçte artı istihdam da diyoruz. Aldığınız her artı istihdamda özellikle stratejik alanlarda özellikle yeni mezun olmuş üniversite gençlerimizde diyoruz ki; "yüzde 50'sini biz destekliyoruz." Üniversite gencimize de şunu diyoruz; bir işverene git, de ki benim ücretimin yarısını bakanlığımız ödüyor. Benim alınterimin karşılığının yarısını da sizden istiyorum. 1 yıl sürecince yarısını İşkur'un ödediği, diğer yarısınında sizin destek verdiğiniz ertesi yılda yine yüzde 25'ine bizim destek verdiğimiz bu seferberlikte sizlerin daha cesur daha ileri adımlar atmanızı bekliyoruz. Bu anlamda yaklaşık 300 bin artı istihdama destek vereceğiz. Bu anlamda dünya sorun yaşayan olağanüstülükler var. Bu olağanüstülükten olağanüstü kabiliyetleri olan bir milletle çıkıyoruz. Olağanüstülüklerden bu kadar başarılı çıkan bir milletin yatırımcısı girişimcisi üreticisi sanayicisi işadamı dünyadaki diğer olumsuzlukları fırsata dönüştürecek diğer imkanları göz ardı etmemeli. Başta cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bütün ilgili bakanlıklar her zaman yanınızdayız."

Bakanlık olarak 4 aydır her ile gidip orada sanayi ve ticaret odalarıyla bir arada olduklarını ve bu kapsamda 11 ile gittiklerini anlatan Müezzinoğlu, ayrıca bütün il müdürlerinin her hafta bir asgari ücretliye, emekliye, engellilere çat kapı ev ziyaretlerinde bulunmaya başladıklarını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.